StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA |

PREJAK JE JUG, A POGOTOVO KAD JADRAN IMA PROBLEMA Hrvatski prvak nanizao deset pogodaka, 19 minuta nije primio pogodak

Piše Tonči Vlašić
14. siječnja 2021. - 18:26

1. KOLO Jug Adriatic osiguranje – Jadran Carine (HN) 12:3

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Robert Tiozzo (Split) i Božo Đurašković (Kotor). Delegat: Marijo Brguljan (Prčanj).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Obert (1), Fatović (4), Lončar (2), Kržić (1), Garcia, Ljepava (1), Merkulov (2), Papanastasiou (1), Zvono, Benić, Obradović, A. Vukojević (2 obrane), I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

JADRAN CARINE (HN): Tešanović (11 obrana), Dan. Radović, Vučurović (1), Obradović, Vujović, Averka (1), Murišić (1), Gardašević, Đ. Radović, Muscat, Brkić, Petković, Đurović, V. Radović. Trener: Petar Radanović.

Igrač više: Jug AO 2/1, Jadran HN 4/2

Peterci: Jug AO 4/1, Jadran HN

Četvrtine: 2:2, 3:0, 5:0, 2:1.

Aktualni prvaci Hrvatske odnosno Crne Gore, dva najuspješnija kluba svoje države, klubovi koji su ukupno šest puta osvajali Regionalnu ligu, a u svojim vitrinama imaju ukupno 98 trofeja (Jug AO 65, a Jadran Carine 33), otvorila su dubrovački turnir 13. sezone Regionalne lige.

Prvih sezona je više uspjeha imao hercegnovski Jadran, 2:1 u naslovima za hercegnovski klub, koji je bio najbolji 2010. i 2011. godine (Jug je osvojio prvo izdanje 2009., a zatim je izgubio dva finala od Jadrana), ali u zadnje vrijeme hrvatski prvak je bio sjajan, te je sa četiri trofeja u proteklih dvanaest izdanja najuspješniji klub lige.

I dalje je tako. Jugaši su se probudili nakon prve četvrtine, kad su se posložili u obrani, nije bilo spasa za Jadran Carine. Osjetio se izostanak u redovima prvaka Crne Gore Dušana Baničevića, činjenica kako Đuro Radović nije spreman sto posto nakon ozljede. Jugaši su bili bez primljenog pogotka u drugoj i trećoj četvrtini. Nanizali su deset pogodaka, te vodili 11:2. Više od 19 minuta nisu primili pogodak.

- Čestitamo Jugu na pobjedi. Bili su bolji. Mi ćemo svoju priliku za prolaz dalje tražiti protiv Radničkog i Primorca - naglasio je Petar Radanović, trener Jadran Carine. 

- Ne mogu biti zadovoljan početkom utakmice, ali nakon toga je bilo više nego dobro. Zadovoljan sam i sa činjenicom da su svi igrali - istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja. 

- U najavi turnira sam rekao. Ovo je jak, kvalitetan turnir. Tu su mnogi reprezentativci. U niti jednoj utakmici ne može biti opuštanja. U svakoj treba biti odličan - dodao je Kobešćak.

Jugaše u 2. kolu, u petak, 15. siječnja, čeka u 12.20 sati ogled s Primorcem iz Kotora, kojeg vodi Sandro Sukno, a od 20.40 sati igra susret 3. kola protiv Budve Budvanske rivijere. U subotu, 16. siječnja, suparnik Jugašima u 4. kolu je Radnički (20.40 sati), a u nedjelju, 17. siječnja, u posljednjem kolu čeka ih Solaris (11.50 sati).

Prva dva mjesta vode na Final four, koji će se krajem ožujka igrati u Zagrebu. Druga kvalifikacijska skupina se igra u Beogradu, a tamo su Mladost, splitski Jadran, Primorje, Šabac, Crvena zvezda i Partizan

19. travanj 2024 18:49