StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA HRVATSKE LIGA |

POVRATAK KORČULANSKOG PLIVAČKOG KLUBA MEĐU PRVOLIGAŠE Mladost je na svojoj Savi bila prejaka, ali nije bilo nezanimljivo...

Piše HVS
3. listopada 2020. - 21:51
U premijernom nastupu Mladosti ove sezone u Zagrebu, ali i velikoj povratničkoj utakmici KPK u Prvoj ligi, sve je na koncu okončano sukladno očekivanom i najavljivanom. Međutim, to ne znači da nije bilo i zanimljivih detalja. Trener domaćina Zoran Bajić je odmarao centra Cosmina Radua, a najveće pojačanje Zagrepčana Andro Bušlje je nakon nepune prve dvije minute igre već imao dvije osobne pogreške.

Korčulani su zato imali svoje malene trenutke zadovoljstva budući da su golom Marina Bana iz peterca poveli 1:0, a sredinom prve četvrtine je Franko Fabris pogodio i za izjednačenje u tom trenutku, 2:2. Ovo kao da je nagnalo domaćina za ‘prebacivanje’ u brzinu više, a kada se to dogodi onda je već sredinom druge dionice rezultat 9:2 za Mladost.

Nije bilo dvojbe ni uoči utakmice tko je realno kvalitetniji sastav, a posebno je to došlo do izražaja u jednoj od temeljnih odlika mladostaša – protunapadu kojima su Zagrepčani i stvorili uvjerljivu prednost. U kombinaciji s jako dobrom realizacijom igrača više, kao i savršenom izvedbom Josipa Vrlića, ali i za asistencije raspoložene Luke Bukića (5 dodavanja za gol) i Lovre Miloša (4 asistencije), to na koncu daje 14 pogodaka razlike za Zagrepčane.

HAVK Mladost – KPK 21:7
ZAGREB
Bazen na Savi. Gledatelja 70. Suci: Matijević i H. Jambrović (obojica iz Zagreba).
HAVK MLADOST: Marcelić (6 obrana), Brnetić (1), Miloš (1), Biljaka (1), Lazić (1), Dašić (2), Bukić (3), Bušlje, Visković (1), L. Bajić (1), M. Vrlić (1), Harkov (3), Miškić (2 obrane), J. Vrlić (6). Trener: Zoran Bajić.
KPK: Skokandić (5 obrana), A. Radovanović, F. Radovanović, Ban (1), V. Radovanović, Stojčić (1), Buconić (2), Mozara, Caktaš, Matutinović (2), T. Fabris, F. Fabris (1), Botica (2 obrane), Čumbelić. Trener: Zoran Mustur.
Igrač više: HAVK Mladost 9/7, KPK 8/3
Peterci: HAVK Mladost 1/1, KPK 3/2
Četvrtine: 4:2, 7:2, 7:2, 3:1.
 
 
17. travanj 2024 22:06