StoryEditorOCM
VaterpoloLIJEPA VIJEST

Potvrđeno! Dubrovčanin Antonio Vukojević od 2024. na vratima četverostrukog prvaka Europe!

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2023. - 16:50

Nedavno je njegov OSC Potsdam bio treći na završnom turniru Kupa Njemačke, WASPO 98 Hannover je na kraju podigao pobjednički pokal, a on nagradu za najboljeg vratara. Nije uspio taj mali njemački klub protiv velikog Spandaua 04 izboriti finale, ali je njega veliki dobro zapamtio u tom polufinalu. Čak 18 obrana je te večeri imao Antonio Vukojević. Branio je odlično i dan poslije u utakmici za treće mjesto protiv SV Ludwigsburga. 

Pišu njemački mediji, OSC Potsdam je bio uoči sezone jedan od kandidata za ispadanje, a sad se tuče za mjesto u doigravanju za prvaka, a za taj procvat mlade ekipe zaslužan je, tu su složni, upravo Antonio Vukojević, 23-godišnji Dubrovčanin. 

Tko ne zna, u kratkim crtama: Antonio je dijete Juga. I dok je bio u mlađim uzrastima velikana iz Gruža, osvajao je nagrade za najboljeg vratara završnih turnira. Zatim, prije pet, šest sezona je prvi put bio u prvoj momčadi Juga, pa je išao na posudbu u Zadar 1952. jer, tako je to, nema gore nego kad vratar ne brani (igrač ne igra), a takva je situacija u Jugu, drugi pored Tonija Popadića, prije njega Marka Bijača, koliko god bii dobri, a očito jesu, potvrđuje to i ova priča, dobivali su ‘mrvice‘. I kad je bilo tako, trebalo je sreću potražiti negdje drugdje...

Kad je Antonio podigao pokal za najboljeg vratara Kupa Njemačke istaknuli smo kako ga je pod svoje u OSC Potsdamu uzeo legendarni vratar Alexandar Tchigir. Pamtimo ga kako je branio odlično i u petom desetljeću života. Tchigir je u karijeri igrao još za SSSR, poslije, početkom 90-ih, za ZND (Zajednicu neovisnih država), a 1997. godine dobio je njemačko državljanstvo, te zatim bio na vratima Njemačke. Godinama sjajan na vratima Spandaua 04.

Nakon odličnih igara u Kupu, eto svako malo vijesti kako je Antonio u prvenstvu opet igrač utakmice, kako prsti obje ruke nisu dovoljni za pokazati koliko je obrana imao u utakmici, i kad je tako, kad se sve zbrojilo, plus sjajna predstava protiv Spandaua 04, plus trener mu Tchigir, najtrofejniji njemački klub nije želio čekati, te je povukao potez i već sad dogovorio: Antonio Vukojević nakon ljeta 2004. godine postaje njegov član!

Potvrđeno je kako će Antonio iduću sezonu i dalje odraditi na vratima OSC Potsdama, pod paskom legendarnog vratara, a zatim ćemo ga gledati među vratnicama Spandaua 04, četverostrukog europskog prvaka, stalnog člana najelitnijeg europskog natjecanja!

BRAT PROTIV BRATA

Antonio od 2024. u Spandau 04, a njegov mlađi brat Ivan je u Jugu. Oba kluba su u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Bit će zanimljivo ako se ‘kuglice‘ poigraju te spoje u istu skupinu najtrofejniji njemački i hrvatski klub, ili budu suparnici u završnici natjecanja!

23. travanj 2024 23:33