StoryEditorOCM
VaterpoloJUG ADRIATIC OSIGURANJE

Pola Juga je još na grčkom suncu, Papanastasiou jutros u školi, a ostatak na treningu, popodne će i oni za Beograd, Fatović: ‘Lijep početak...‘

Piše Tonči Vlašić
20. siječnja 2022. - 12:44

Alex Papanastasiou je skoknuo do škole, a preostala petorica Jugaša, koji su također od početka tjedna u glavnom gradu Grčke zbog reprezentativne obveze u Svjetskoj ligi, prijepodne su bili u vodi Vouliagmenija gdje je šef struke Hrvoje Koljanin, te su trenirali.

Papanastasiou, te Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris su igrali za Grčku, a Hrvoje Benić, Marko Žuvela i Loren Fatović za Hrvatsku, koja je na startu osvojila sva tri boda kod aktualnog olimpijskog doprvaka. U utorak navečer je na kraju utakmice 1. kola u kvalifikacijskoj 'D' skupini, u kojoj je još Rusija, pisalo na semaforu: Grčka – Hrvatska 11:12.  

- S obzirom da smo prvi put bili u ovom sastavu bilo je iznenađujuće dobro. Pogotovo smo zadovoljni, naravno, s rezultatom. Grčka, stoji, nije bila kompletna. Nedostajao je Genidounias, nama bi se trebao vrlo brzo priključiti i Kharkov. Sve u svemu lijep početak novog ciklusa, pozitivan. Vratila nam je ova pobjeda vjeru u naše mogućnosti – istaknuo je Fatović.

Našu reprezentaciju u skupini još čeka ogled kod kuće s Rusima, koji će ugostiti Grčku. Prva dva mjesta vode na završni turnir europskih kvalifikacija, a tu će se naći i po dva najbolja iz preostale tri skupine. Potom kreće 'bitka' za mjesta na finalu Svjetske lige.

Ali, Rusi stižu u Hrvatsku tek sredinom veljače, a do tad Fatovića i ostale Jugaše čeka bulikan obveza. Prve u Beogradu na turniru, drugom ove sezone, Regionalne lige. Na prvom su dobili pet od šest utakmica, samo je bolji bio Novi Beograd.

Jugovi reprezentativci, grčki i hrvatski, izravno će poslijepodne iz Atene zrakoplovom u Beograd gdje je već stigao ostatak ekipe na čelu s Vjekom Kobešćakom, koji je iz Gruža krenuo rano jutros. Autobusom do Tivta, a potom zrakoplovom.

- Mornar nam je prvi suparnik, s njim igramo sutra, u u petak, prvog dana turnira. S obzirom tko nas sve čeka sad u Beogradu, na papiru Mornar je najlakši protivnik. Nadamo se prije svega kako neće biti korona slučajeva, kako ćemo nastupiti kompletni. U subotu nas čeka splitski Jadran. Zbog poraza u finalu Kupa Hrvatske, naše loše igre, u svakoj idućoj utakmici protiv njih, a ovo je prva takva, moramo pokazati naše pravo lice. Možda ova utakmica protiv njih u Beogradu bodovno nije važna, ali za nas jest, zbog samopouzdanje. Protiv njih opet igrao već 29. siječnja za bodove u domaćem prvenstvu. Zadnja utakmica je protiv domaćina, Crvene zvezde, koju smo dobili u europskoj Ligi prvaka, i to baš u njihovom bazenu. U međuvremenu su promijenili trenera, Mirko Vičević je stigao umjesto Aleksandra Filipovića. Moguće su promjene u njihovoj igre. Očekujem kako možemo već na ovom drugom turniru osigurati plasman na završni turnir Regionalne lige. Prvi tjedan je ubitačan, putovanja, utakmice. Čeka nas već u utorak novi ogled protiv PRO Recca u Italiji. Cilj je još više podići igre, pokazati kako nije bila slučajna neočekivana, ali zaslužena pobjeda protiv PRO Recca u Gružu – poželio je jugov kapetan. 

24. travanj 2024 02:01