StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Pogađali svi u Podgorici za pobjedu Hrvatske, pa tako i Toni Mozara, i Roberto Radić, i Ivuša Burđelez, i Hrvoje Zvono, i Patrik Kolak, i Nikola Ljepava!

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2022. - 16:49
Gornji red: Toni Mozara, Roberto Radić, Ivuša Burđelez, dole: Hrvoje Zvono, Patrik Kolak i Nikola LjepavaTonči Vlašić/

Hrvatska je pobjedom otvorila Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina, koje se održava u Podgorici. Očekivanom. Plus 14 na kraju protiv Gruzije (20:6) u utakmici u kojoj je izbornik Mile Smodlaka prve dvije četvrtine na vratima imao Duju Đulu iz splitskog Jadrana, a preostale dvije Maura Ivana Čubranića, člana riječkog Primorja EB, u kojoj su se svi ostali igrači upisali u strijelce, pa tako i petorica igrača poniklih u Gružu (Ivuša Burđelez, Nikola Ljepava, Patrik Kolak, Roberto Radić i Hrvoje Zvono), kao i Korčulanin (Toni Mozara). Među petnaestoricom igrača, koji brane boje Hrvatske nalazi se još jedan Dubrovčanin, Jugaš Vlaho Pavlić (drugi prekobrojni na startu bio je Roko Vuković iz splitskog Jadrana).

Ljepava i Radić, prvi je danas član Medveščaka, a drugi španjolskog CE Mediterrani, postigli su po 3 pogotka, te s Tonijem Bušićem iz zagrebačke Mladosti podijelili laskavi naslov prvog strijelca, ne samo Hrvatske, već utakmice. Jugaši Burđelez, Kolak, Zvono i Mozara su postigli po jedan pogodak.

Pogađali su još Niko Čubranić i Nova Burburan iz riječkog Primorja EB te Robert Stojanac i Toni Radan iz splitskog Jadrana. Prva trojica su po dva puta zatresli mrežu Gruzije, a Radan jednom. Pomoćnici Smodlake su Dubrovčanin Tomaž Jurišić i Splićanin Andro Franičević.

Hrvatska je u skupini ‘B‘ u kojoj su još Italija i Slovačka. Italija je suparnik u ponedjeljak, 19. rujna, a Slovačka u utorak, 20. rujna. Pobjednik skupine će izravno u četvrtfinale, te čeka pobjednika ogleda između drugoplasiranog iz skupine ‘C‘ i trećeplasiranog iz skupine ‘A‘.

Drugoplasirani iz skupine razigrava protiv trećeg iz skupine ‘D‘, a trećeplasirani za četvrtfinale igra s drugoplasiranim iz skupine ‘D‘ u kojoj su Turska, Francuska, Mađarska i Crna Gora. U skupini ‘A‘ su Španjolska, Malta, Češka i Nizozemska, a u skupini ‘C‘ Grčka, Rumunjska, Njemačka i Srbija.

Prvenstvo završava u nedjelju, 25. rujna.

18. travanj 2024 23:10