StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

POBJEDOM PROTIV EGERA POČELI OBRANU NASLOVA Bijač mirno spava dok je Obradović na vratima

1. prosinca 2016. - 00:07

Loren Fatović je postigao prvi pogodak za Jug CO u novoj sezoni Eurolige, četvrtoj u povijesti u kojoj Gruž brani, a ne napada naslov prvaka. Niti jednom u povijesti Jugaši nisu uspjeli obraniti naslov. Evo im novog izazova budući su sačuvali sastav na okupu, onaj koji je ostvario senzacionalan trijumf prije gotovo pola godine u Budimpešti. Fatović je pogodio nakon minute i 13 sekundi igre i to s igračem više za 1:0 protiv Egera.

Jug CO je u prvoj četvrtini s dva pogotka u nizu, Luke Lončara i Felipe Perronea, prvi put imao osjetnu prednost (3:1), međutim, Balasz Erdelyi i Boris Vapenski su izjednačili. Nakon novog vodstva Jugaša (4:3 Maro Joković), novi pogodak Vapenskog. Potom je ZF Eger imao dvije lijepe prilike za vodstvo, igrača više i kontru, a kad to nije uspio, stigla ga je kazna. Tri pogotka u nizu Juga, Felipe Perrone i Xavi Garcia do kraja druge četvrtine, a Maro Joković početkom treće. Erdelyi je svojim trećim pogotkom nakratko zaustavio domaćina, ali samo nakratko. Garcia je opet sjajan, Perrone je opet neumoljiv te je sredinom treće plus četiri za Jug CO. Iako je do kraja bilo deset minuta, već tad je bilo jasno kako se nastavlja stopostotni niz Jugaša protiv Egera u najelitnijem europskom klupskom natjecanju (sedma pobjeda u sedmoj utakmici).

U četvrtoj četvrtini prvo četvrti pogodak Balasza Erdelyija, a potom četvrti pogodak Felipe Perronea. Na kraju je ovacije zaradio Paulo Obradović, stao je na vrata umjesto isključenog Marka Bijača te zaustavio udarac.

Jugaši su i u 2. kolu domaćini, a u Gruž 10 prosinca dolazi PRO Recco, prvi (i najveći) izazivač prvaka ove sezone.

SKUPINA 'B', 1. KOLO Jug CO – ZF Eger 10:6
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 500. Suci: Jaume Teixido (Španjolska) i Sergey Naumov (Rusija), delegate: Mark Koganov (Azerbajdžan).
JUG CROATIA OSIGURANJE:  Bijač (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (2), Garcia (2), Vrlić, Ivanković, Pavličević, Perrone (4), Benić, Obradović (1 obrana), Jarak. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
ZF EGER: Mitrović (9 obrana), Angyal, Decker, Čučković, Gosznyansky, Lorincz, Ćuk, Kovacs, Erdelyi (4), Vapenski (2), Bedo, Biros, Csiszar. Trener: Norbert Dabrowski.
Igrač više: Jug CO 13/6, ZF Eger 8/4
Peterci: Jug CO - , ZF Eger 1/0
Četvrtine: 3:2, 3:2, 3:1, 1:1

U skupini 'A' Olympiacos je kod kuće s 8:4 dobio Bresciu, Jugovog suparnika u borbi za trofej pobjednika europskog Superkupa (14. prosinca u Gružu), Szolnoki je kao gost bio bolji s 9:8 od OSC-a, a Spandau 04 je u Francuskoj dobio s 8:6 Olympic iz Nice. U skupini 'B' CN Barceloneta je s 12:5 dobila doma Partizan, a PRO Recco s 18:8 Hannover (Sandro Sukno 1 pogodak za PRO Recco).

25. travanj 2024 09:30