StoryEditorOCM
VaterpoloDOMAĆE PRVENSTVO

Pjesma i na Korčuli, eto prve pobjede Kapekaša, a u Gružu Jug AO bez nekoliko igrača duplo bolji od gosta

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2022. - 21:12

KPK je izborio prvu pobjedu, dobio kod kuće Zadar 1952. s 12:8, te nastavlja bitku za mjesto u doigravanju za prvaka. To mu je cilj. Bod protiv POŠK-a, sad tri protiv sastava iz Višnjika.

Srđan Antonijević je bio prvi strijelac KPK s četiri pogotka, Petar Tedeschi je postigao tri, dva Luka Bjelopera, a po jedan Ivo Begović, William Bryant Joudrie i Danijel Caktaš. Davor Skokandić je imao 10 obrana. Plus, Ante i Vinko Radovanović, Vid Borovina, Christopher Gabriel Vang, Domagoj Čale, Franko Fabris i Brody Thomas Mcknight – to je sastav pobjednika. Marjan Kosović, ovo mu je prva sezona u ulozi trenera prve momčadi, utakmicu sa Zadrom 1952. neće zaboraviti. Njegova prva trenerska prvoligaška pobjeda.

Pobjedu u 6. kolu upisala su tako oba sastava iz Dubrovačko-neretvanske županije. Jug Adriatic osiguranje je u Gružu svladao POŠK s 14:7, i to je Vjeko Kobešćak odmarao Tonija Popadića, Ivušu Burđeleza, Lorena Fatovića, Mara Jokovića i Konstantinosa Kakarisa.

Patrik Kolak, Franko Lazić i Marko Žuvela su bili prvi strijelci Juga s po tri pogotka, Ivan Vukojević i Filip Kržić su postigli po dva, a Matias Biljaka jedan. Ivan Jurišić je imao 4 obrane, u zapisniku su još bila imena: Mauro Prkoča, Harun Kazagić, Hrvoje Zvono, Vlaho Pavlić, Goran Grgurević, Nikša Brzica i Toni Mozara.

Jugaši imaju pet pobjeda i jedan neodlučan rezultat, drugi su s istim učinkom kao splitski Jadran, koji ima bolju pogodak razliku. KPK je osmi sa 4 boda, POŠK je predzadnji, deveti s bodom, a Zadar 1952. bez boda.

U 7. kolu, 3. prosinca, Jug AO dočekuje Medveščak, a KPK je gost Primorja EB. 

18. travanj 2024 01:34