StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 4. KOLO: JADRAN SPLIT - JUG ADRIATIC OSIGURANJE

PJENIT ĆE SE U POLJUDU Domaćin 'kratak' u zapisniku, a Jug u najjačem sastavu

8. studenog 2019. - 14:20
Pojačali su treninge Jugaši. Deseti mjesec su odradili za deset, dobili svih deset utakmica, a računajući sve od početka sezone, dvije utakmice u rujnu te prvu utakmicu u studenom, imaju savršen učinak – trinaest utakmica i isto toliko pobjeda. Niz žele nastaviti. Bilo bi sjajno, poželjeli su, 'prošetati se i jedanaestim mjesecom', a to bi značilo kako su odradili prvi zadatak s uspjehom, kako su obranili naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Međutim, o prvom trofeju ove sezone se odlučuje krajem mjeseca, a do tada Jugaše čekaju teški zadatci. Prvi je gostovanje kod splitskog Jadrana.

- Ne razmišljamo o borbi za prvi trofej, ali pripremamo se za to – kratko i jasno od Jugaša, kojima će tada, kao i večeras, prepreka biti baš splitski Jadran usred Splita. Večeras za nove bodove u skupini europske Lige prvaka, a krajem mjeseca na putu do finala Kupa Hrvatske.

Jugaši su dobili u skupini hercegnovski Jadran Carine u Igalu, nakon toga u Gružu veliku Barcelonetu te Spandau 04. Splitskog Jadrana su dobili za bodove u Regionalnoj ligi. Otvaranje te utakmice je bilo za pet (5:0), a iz tog minusa Jadran nije uspio izaći. Sad se igra u Poljudu.

- Je li Jadran jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu? Nema Kunca i Kovačića, ali sad su tu mlađi igrači zbog čega bi trebali igrati brže, a s druge strane ti mladi igrači nemaju dovoljno iskustva – istaknuo je Luka Lončar, Jugov reprezentativni centar.

Prošle sezone su Jug i Jadran bili suparnici u skupini europske Lige prvaka, međutim, večeras je prvi put dubrovačka momčad gost splitske jer je prošle sezone momčad sa Zvončaca bila domaćin Jugašima u njihovom Gružu budući radovi u Poljudu još nisu bili završeni. Ali, unatoč tome što su obje odigrane u Gružu, rezultat je 1:1. Pamte Jugaši taj poraz u predzadnjem kolu natjecanja u skupini, i zbog toga nema za čut 'lako ćemo' bez obzira što je suparnik na samo jednom osvojenom bodu u skupini, bez pobjede, a oni imaju svih devet...
Jugova trinaestorica za Poljud, a domaćin ih ne može imati toliko
Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Xavi Garcia, Luka Lozina, Daniil Merkulov, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović i Toni Jarak - izdiktirao je sastav za ogled protiv splitskog Jadrana u Poljudu Jugov trener Vjeko Kobešćak.

S druge strane Ivan Asić, trener splitskog Jadrana, ne može u zapisnik upisati 13 igrača, već jednog manje, i to iz razloga što je u prošlom, 3. kol, pred kraj treće četvrtine, Zvonimir Butić isključen bez prava zamjene (brutality), a kad je takav bio prekršaj, iduće kolo ne samo da isključeni igrač nema pravo nastupa, već njegova momčad ima u zapisniku igrača manje.
Jadran Split - Jug AO 1:9 sati
Osim ogleda u Splitu između splitskog Jadrana i Jug Adriatic osiguranja, koji počinje u 19 sati i kojeg izravno prenosi televizija Arena sport 1, u 4. kolu skupine 'A' u petak, 8. studenog, još igraju: Spandau 04 - Jadran Carine (HN), Szolnoki - Olympiacos te Sintez Kazan - Zodiac CNA Barceloneta.

Poredak skupine 'A': 1.-2. Olympiacos i Jug Adriatic osiguranje po 9, 3.4. Szolnoki i Zodiac CNA Barceloneta po 6 bodova, 5. Sintez Kazan 3 boda, 6.-7. Spandau 04 i Jadran Split po 1 bod, 8. Jadran Carine (HN) bez boda.

 

25. travanj 2024 15:11