StoryEditorOCM
VaterpoloSKUPŠTINA NAJTROFEJNIJEG HRVATSKOG VATERPOLSKOG KLUBA

OSIGURANJE OSTALO, ALI SAD JE ADRIATIC Jugaši na Skupštini potvrdili novo prezime

16. rujna 2019. - 23:11
Ognjen Kržić je podnio izvještaj o sportskim dostignućima u posljednje dvije sezone. Jugaši su u obje sezone osvojili domaću duplu krunu, prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa Hrvatske. U sezoni 2017./18. uzeli su i Regionalnu ligu u kojoj su prošle sezone bili drugi. U Euroligi oba puta sudionici završnog turnira, Final 8 - u Genovi 2018. na kraju četvrti, a u Hannoveru 2019. peti. 

- Ostali smo bez Felipe Perronea, Josipa Vrlića, Pava Markovića, Paula Obradovića... - podsjetio je sportski direktor Juga na ljeto 2017., a godinu poslije otišli su Marko Bijač, Vincenzo Renzuto, Viktor Rašović... 

- Došli su u ljeto 2017. Luka Lozina, Vincenzo Renzuto, Viktor Rašović, a prošle godine Alex Papanastasiou, Daniil Merkulov, vratio se Toni Popadić...

Mlađi uzrasti na završnim turnirima prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske su više bili na pobjedničkom postolju, nego su ostajali bez njega. I kad su u Hrvatskom vaterpolskom savezu sve zbrojili na kraju godine, što je tko napravio u uzrastu mlađih nada, što u nadama, što u mlađim kadetima, što u kadetima, što u mlađim juniorima, a što u juniorima, i 2017., a i 2018., Trofej 'Toni Nardeli' je stigao u Gruž. Nitko nije imao više uspjeha od Jugaša. 

- Došao je period da nakon godina i godina 'braka' s glavnim sponzorom Croatia osiguranjem zaključujemo suradnju. Ugovor je istekao 15. rujna. Koristim ovu priliku da se zahvalimo čovjeku koji je u ime Croatia osiguranja non stop bio s nama - Mišu Glaviniću. Naš novi sponzor je Adriatic osiguranje te pozdravljamo regionalnog direktora novog sponzora Srđana Benića. Novi naziv kluba će biti Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje - istaknuo je Željan Konsuo, dopredsjednik kluba, koji je po tradiciji vodio Skupštinu. 

Tomislav Dumančić je odradio prve dvije godine mandata na čelu kluba. Mandat mu ističe 2021. godine. Novi članovi uprave su Srđan Benić, regionalni direktor Adriatic osiguranja, zatim Marko Domjan, koji će uskoro stupiti na dužnost izvršnog direktora Atlanske plovidbe, potom Ivan Maslač, član uprave Zračne luke Dubrovnik i povratnik u redove Uprave Vlado Lučić.

- Nadam se da ćemo s novim imenom imati još bolje uspjehe - poželio je Dumančić.
Projekti su krenuli..
Uoči početka Skupštine Jugašima je čestitao na uspjesima te im poželio sreću u novoj sezoni sezoni gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. 

- Ne treba pričat što Jug znači - istaknuo je Franković. Naglasio koliko god da Grad Dubrovnik ulaže u sport kako je uvijek premalo.

- Sportska infrastruktura je najveća boljka. Teško je uhvatiti korak sa svim potrebama svih. Više od 30 godina se nije ozbiljno ulagalo u dubrovački sport. Pokrenuli smo nekoliko projekata. Radovi su zu tijeku. Neki će uskoro početi. Na nama je da to i dalje radimo, i da se dotaknemo svakog sporta - podvukao je gradonačelnik.  

Maro Kapović, predsjednik Dubrovačkog saveza športova, rekao je kako u zadnje dvije godine proračun za sport raste, kako su uz to bila dva pozitivna rebalansa, a kako je najavljen oš jedan.

- Nedostajala nam je godinama ulaganje u sportsku infrastrukturu. Grad sad ulaže, dosta sportova će dobiti vrlo brzo bolje uvjete za rad, a čvrsto sam uvjeren kako će se taj zamah nastaviti - rekao je Kapović.
Prva protiv Budve
Nova sezona za prvu momčad Jug AO počinje u subotu, 21. rujna kad u 1. kolu Regionalne lige u Gružu igraju protiv Budve (19 sati).

24. travanj 2024 08:52