StoryEditorOCM
VaterpoloNIJE JOŠ OKAČIO KAPICU O KLIN

Olimpijski pobjednik i europski (klupski) prvak počeo trenersku karijeru, Paulo Obradović u stožeru hrvatske reprezentacije: ‘Ja sam tu više kao ...‘

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2022. - 08:40
Ovako je bilo nakon Londona 2012., po povratku u Dubrovnik - Paulo Obradović slavi naslov olimpijskog pobjednika!Tonci Plazibat/Cropix

Hrvoje Koljanin je (već) u Gružu. Okupio je u ulozi izbornika hrvatsku reprezentaciju do 18 godina, koju čeka u kolovozu Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Splićanin će, čeka se potvrda, biti od iduće sezone pomoćnik Vjeku Kobešćaku na klupi Jug Adriatic osiguranja. Njemu je sad u reprezentaciji pomoćnik Paulo Obradović.

Popularni Medo, olimpijski pobjednik iz Londona 2012., europski prvak iz Zagreba 2010., vlasnik četiri medalje sa svjetskih prvenstava (srebro i tri bronce), koji je naslov klupskog prvaka Europe osvajao i s Jugom, i Olympiacosom, prošle je sezone, nakon nastupa s reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Tokiju karijeru nastavio u Turskoj, u kapici Enke iz Istanbula. Tamo je nastavio osvajati terofeje, a što je činio s Jugom, Primorjem EB i Olympiacosom, točnije sa svakim klubom za koji je nastupao. Nek se zna, Medo ima klupskih trofeja koliko i godina - 36! Računajući i uspjehe s reprezentacijom, odavno je u klubu 'plus 40'. 

Paulo još nije zaključio igračku karijeru, ali, evo, kreće, dakle, u trenerske vode. Ostat će u vaterpolu, ako je suditi po ovome, i nakon što okači kapicu o klin.

Dakle, Konavljanin pomoćnik Koljanina, izbornika reprezentacije do 18 godina!  

- Ja sam u reprezentaciji više kao savjetnik – istaknuo je 36-godišnji Paulo.

Koljanin je bio pomoćni trener Olympiacosa kad je Paulo kao igrač podigao pokal klupskog prvaka Europe s grčkim velikanom (taj naslov je osvojio igrajući skupa s kumom, Androm Bušljom, a tad je branio Splićanin Josip Pavić).

Koljanin, kojem ne pomaže samo Obradović, tu su još Marin Kliškinjić i Andro Franičević, na pripreme je pozvao petoricu Jugaša, te jednog Kapekaša. Kvintet Jugaša su Ivuša Burđelez, Vlaho Pavlić, Patrik Kolak, Toni Mozara i Nikša Brzica, te Marin Čumbelić iz KPK uz napomenu kako je Mozara dijete korčulanskog kluba.

image

Paulo Obradović na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, svom prvom velikom natjecanju s reprezentacijom. Osvojio je tad broncu

Vladimir Dugandzic/Cropix
24. travanj 2024 00:53