StoryEditorOCM
VaterpoloTKO JE PRVAK HRVATSKE?

Oglasilo se vodstvo lige 48 sati uoči majstorice u Poljudu, neće biti isto kao u prve četiri utakmice finalne serije!

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2023. - 20:19
Sudac, što si sviro? - klupa Juga (Vjeko Kobešćak, Maro Balić, Filip Kržić, Franko Lazić)Jakov Prkić/Cropix

Bilo je do jučer, u prve četiri utakmice finalne serije - jedan naš, jedan stranac, a sad za petu utakmicu finala, majstoricu, oba nisu naša. Odluku o prvaku Hrvatske, koja se u srijedu, 17.svibnja, s početkom u 18.50 sati igra u Splitu, Poljudu, sudit će stranci, Grk Georgios Stavridis i Talijan Alessandro Severo, dok će za stolom biti naši, i to jedan Dubrovčanin (Luko Vuletić) i jedan Splićanin (Milivoj Bebić).

Jadran prvi put prvak Lijepe naše ili će Jug Adriatic osiguranje obraniti naslov, te još više podignuti letvicu rekorda, 18. put osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

U prve četiri utakmice finala domaćin je slavio, i dok je u prve tri bilo vuci potegni do samog kraja, u četvrtoj je Jug očitao lekciju Jadranu. U međuvremenu finalisti su upisali poraz u Euroligi, ali Jug je unatoč tome osigurao kolo prije kraja natjecanja u skupini plasman na završni turnir europske Lige prvaka, koji se od 31. svibnja do 3. lipnja igra u Beogradu, dok je Jadran izgubio izglede za isto.

FINALE 2023. - 2:2

Prva utakmica, subota, 22. travnja, Split: Jadran – Jug AO 14:13 (1-0), druga utakmica, nedjelja, 30. travnja, Dubrovnik: Jug AO – Jadran 11:9 (1-1), treća utakmica, srijeda, 3. svibnja, Split: Jadran – Jug AO 9:7 (2-1), četvrta utakmica, utorak, 9. svibnja, Dubrovnik: Jug AO – Jadran 13:6 (2-2), peta utakmica, srijeda, 17. svibnja, Split: Jadran – Jug AO (18.50 sati/izravan prijenos na HTV2). 

U Splitu se traži karta više za vaterpolo, nakon dugo vremena će u Poljudu ‘niknuti‘ dodatne tribine. Jadran zove svoje navijače, Jug također…

Tko ne uspije ući, HTV izravno na svom drugom programu prenosi i majstoricu. Tko će u njoj biti majstor?

25. travanj 2024 11:43