StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA POSLASTICA U PETAK: HAVK MLADOST - JUG ADRIATIC OSIGURANJE

ODLUKA NA SAVI Jugaši idu u Zagreb: ‘Nećemo protiv Mladosti braniti četiri razlike iz Gruža!‘

Piše PSD.
13. veljače 2020. - 06:22
Split, 241119. Bazen u Poljudu. Utakmica Final Four hrvatskog kupa u vaterpolu izmedju VK Jug i HAVK Mladost. Na fotografiji: Jerko Anzulovic.CROPIX
Nećemo protiv Mladosti braniti četiri razlike, koliko smo bili bolji u prvoj utakmici u Gružu. Idemo na pobjedu i u Zagrebu - još nakon uspjeha za pet, onog protiv Olympiacosa u Gružu za bodove u skupini europske LIge prvaka, koji je ostvaren 5. veljače, istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja. Potom se opet našao u situaciji u kojoj je bio nakon prvog ogleda protiv Olympiacosa ove sezone, onog u Pireju, 9. prosinca, bitke koja nije za Jug završila uspješno. Poraza 6:5. Zbog reprezentativnih obveza ostao je bez pola momčadi. Istina, sad kraće. Tek nekoliko dana što je ništa u usporedbi s gotovo dva mjeseca, koliko nije bilo reprezentativaca zbog priprema za Europsko prvenstvo u Budimpešti te poslije samog nastupa na njemu.

U utorak, 11. veljače, reprezentativci su odradili obvezu protiv Nizozemske u Varaždinu, Hrvatska je dobila ili utakmicu s kojom su se plasirali u četvrtfinale europskih kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige (bit će gost Crne Gore 17. ožujka, a nakon toga je čekaju u Rotterdamu olimpijske kvalifikacije). Reprezentativci su opet u klubovima, a tri dana nakon utakmice u Varaždinu dva najbolja hrvatska sastava čeka međusobni ogled na Savi. Mladost u 2. kolu mini lige za prvaka Regionalnoj ligi. Na rasporedu je 12. kolo, a veliki derbi igra se na bazenu uz Savu gdje će Mladost u petak 14. veljače dočekati vodeću momčad lige Jug Adriatic osiguranje. Ovo je ključna utakmice Lige jer osim što će odlučivati o poretku klubova pred doigravanje Prvenstva Hrvatske dat će nam i odgovor gdje će se igrati završni turnir četiri najbolje momčadi u regionalnom natjecanju.

Jugaši su prošle srijede u Gružu protiv Olympiacosa pokazali kako velika pauza nije ostavila puno traga i s puno optimizma, ali i opreza dočekuju utakmicu protiv Mladosti.

Čeka nas veliki derbi, usudio bih se reći cijele Lige, protiv vrhunske momčadi. Očekujem pune tribine i vrhunsku predstavu obje momčadi jer nam je ova utakmica važna i radi ukupnog poretka pred početak državnog prvenstva. Mi ćemo pokušati ponoviti dobru igru kakvu smo pružili protiv Olympiacosa - izjavio je za službenu klupsku stranicu Kobešćak.

Nakon povratka reprezentativaca, a do utakmice s Mladosti, Jugaši će kompletni imati četiri treninga. Veliki derbi hrvatskog vaterpola u petak, 14. veljače, počinje u 20 sati. Ulaz na utakmicu je besplatan.
 
- Na redu je poslastica za sve vaterpolo gurmane, vječiti derbi Juga i Mladosti. Jug se diže, vidjelo se to u utakmici s Olympiacosom. Bili su čvrsti i agresivni te možemo očekivati da će takvi biti i u Zagrebu u petak, a pogotovo će nam htjeti vratiti za poraz u finalu Kupa. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu, a vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Želja mi je da svi ljubitelji sporta doći na svoje i biti dio naše predstave u petak!'' – najavio je utakmicu trener Mladosti Zoran Bajić.
 
Ističe se u priopćenju zagrebačkog kluba kako je Mladost u nastavak klupske sezone ušla pobjednički. U Regionalnoj ligi dobila je Primorac i Crvenu zvezdu, a u Ligi prvaka tri boda je donijela s gostovanja u Marseilleu. Naglašava se kako je u ovoj sezoni već osvojila Kup Hrvatske, te kako na tome ne misli stati. Vjeruje kako može obraniti naslov pobjednika Regionalne lige te podvlači kako joj je na tom putu najveća prepreka upravo Jug AO, koji je prošlog tjedna slavio nad moćnim Olympiacosom u Ligi prvaka te pun samopouzdanja dolazi u Zagreb.
 
Mladost i Jug AO su se ogledali dva puta ove sezone. Mladost je slavila u finalu Kupa Hrvatske u Splitu, a Jugaši u Gružu u prvom ogledu u Regionalnoj ligi, i to sa 14:10. Njima na Savi, ne bude li iznenađenja u preostala tri kola drugog dijela, igra i poraz s tri pogotka razlike za prvo mjesto, te domaćinstvo Final foura. Međutim, Kobešćak je bio jasan po tom pitanju (tv).
24. travanj 2024 13:04