StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO NAŠI!

Novi trofej za Elvisa Fatovića u Španjolskoj, te Marka Bijača i Andra Bušlju u Grčkoj!

Piše Tonči Vlašić
5. veljače 2023. - 18:06

Slavi Elvis Fatović u Španjolskoj, a u Grčkoj Marko Bijač i Andro Bušlje. CNA Barceloneta je pobjednik španjolskog Kupa kralja, Fatović je njezin trener, a Olympiacos je pobjednik Kupa Grčke, a Bijač i Bušlje su svojim obranama i pogocima pomogli tom uspjehu. Tko zna koliko su skupa njih trojica osvojili trofeja ako računamo i one koje je Fatović izborio kao igrač!?

Fatović je s CNA Barcelonetom do trofeja stigao nakon što je u posljednjim sekundama gubio od Sabadella s 9:8. Ali, u zadnjem napadu je uspio izjednačiti, izboriti peterce u kojima je bio uspješniji. U četvrtfinalu, prvog dana Final 8, bio je uvjerljiv protiv CN Terrasse s 13:6, kao i u polufinalu protiv CN Barcelone 16:8.

CNA Barceloneta je 19. put pobjednik Kupa kralja, a jedanaesti put u nizu. Fatović je u Španjolsku stigao u ljeto 2021. godine. Ima stopostotni učinak. Sedam od sedam. Lani je uzeo sva četiri domaće trofeja, a ove godine je već obranio tri, još mu ostaje obrana naslova španjolskog prvaka.

U Grčkoj Bijač i Bušlje su do trofeja stigli na Final fouru u Patrasu. Olympiacos je u polufinalu svladao Voluliagmeni s 12:7, a u finalu s 14:4 Panathinaikos, koji je do finala stigao 6:5 pobjedom protiv Ethnikosa.

Bušlje je pogađao i u polufinalu, i u finalu, oba puta postigao po jedan pogodak. Bijač je branio do završnog turnira. Njegova je također zlatna medalja. Zna se kako dva stranca imaju pravo nastupa u jednoj utakmici, te je Igor Milanović za samu završnicu koristio Bušlju i Mađara Martona Vamosa. Bijačev treći trofej u kapici Olympiacosa u kojoj je od ljeta 2021. godine. Bušlje ima više trofeja s ‘crveno bijelima‘ jer je igrao i prije 2021. godine, prvo od od 2016. do 2019. godine. Ukupno deset, devet u Grčkoj, te naslov prvaka Europe 2018. godine kad je u kapici Olympiacosa bio i Paulo Obradović.

18. travanj 2024 19:00