StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKO PH (Ž)

Nova pobjeda Jugašica, te su sad u Splitu uoči zadnjeg kola svi s kalkulatorom u ruci

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2023. - 20:54

Nova pobjeda mlađih juniorki Juga, koje su uoči zadnjeg kola državog prvenstva treće s dvije pobjede i jednim porazom, bodovno izjednačene sa splitskim Jadranom na drugom mjestu. Imaju od njega bolju pogodak razliku, ali su na startu izgubile međusobni ogled. Vodi POŠK 1937. sa sve tri pobjede, a on je u zadnjem kolu suparnik dubrovačkoj ekipi. Prvo igraju Jadran i zagrebačka Mladost, koja ima tri boda, pobjedu i dva poraza. Mursa je zaključila nastup bez boda. Slobodna je u zadnjem kolu.

Jugašice u eventualnom krugu sa splitskim Jadranom i HAVK Mladost imaju minus jedan gol razliku. Zagrebačka ekipa je izgubila s tri razlike od Jugašica, koje je Jadran dobio sa četiri razlike. Ukoliko Jadran ne izgubi od Mladosti, ili izgubi s jedan razlike,  ili sa šest i više razlike, Jugašice će i prije utakmice s POŠK-om 1937. imati osiguranu medalju. Ukoliko Mladost dobije s tri ili četiri razlike, tad  Jugašice ne smiju izgubiti od POŠK-a 1937. u zadnjem kolu. Ali, tad im bod donosi drugo mjesto, a pobjeda naslov prvaka. Ukoliko Mladost dobije Jadrana s dva razlike, tad će se gledati tko je postigao u krugu više pogodaka, Jug ili zagrebačka ekipa. Ukoliko Jadran dobije, i Jug dobije, tad se zatvara krug opet s tri ekipe (treći je POŠK 1937., svi po 9 bodova), te gol razlika odlučuje o prvaku. Jug je izgubio od Jadrana s četiri razlike, a POŠK 1937. je dobio Jadrana sa šest razlike.  Jadran ima minus dva. Ukoliko pak obje utakmice 5. kola završe bez pobjednika, POŠK 1937. je prvak, Jadran drugi, a Jug treći.

Protiv Murse očekivana pobjeda, čak nije ni iznenađenje ni to što je super uvjerljiva, a najbolje u cijeloj priči što nije igrala samo udarna postava, već sve. Nina Jazvin opet prvi strijelac. Četiri puta je tresla mrežu osječkog sastava, Elvira Plećaš, Mara Fox i Lući Mojaš po tri puta, Lara Šutić, Nika Alamat i Mara Moretti po dva puta, a po jednom Josipa Beatović, Mara Sebastijan i Laura Nedić. Uspjehu su doprinijele Lana Korać, Nea Matičević i Ema Hanza. Ekipu su do 22:2 pobjede vodili Siniša Zonić uz asistenciju Martine Nadilo.

Utakmice 5. kola igraju se u Splitu u nedjelju, 29. siječnja.

25. travanj 2024 19:15