StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKA LIGA

Nova Hrvatska uzela bodove u Pireju protiv olimpijskog doprvaka, šestorica Jugaša postigla šest pogodaka

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2022. - 20:24
Grčka – Hrvatska 11:12

PIREJ Bazen Olympiacosa. Suci: Raffaele Colombo (Italija) i Gyorgy Kun (Mađarska), delegat: Milorad Krivokapić (Srbija).

GRČKA: Zerdevas, Kalogeropoulos, Skoumpakis, Kapotsis (1), Fountoulis (4), Papanastasiou (1), Dervisis, Argyropoulos (1), Solanakis (1), Kakaris (1), Alafragkis, Vlachopoulos (2), Tzortzatos. Izbornik: Dimitris Kravaritis.

HRVATSKA: Bijač, Milaković, Fatović (1), Krapić, Zović (1), Bukić (1), Vukičević (2), Žuvela, Burić (1), Vrlić (2), Benić (2), Bašić (2), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.

Igrač više: Grčka 12/4, Hrvatska 14/9

Četvrtine: 4:3, 2:2, 1:3, 4:4.

Početkom posljednje četvrtine Grčka je izjednačila na 9:9, ali nakon toga tri pogotka naših, koji su minutu i 58 sekundi prije kraja stigli do vodstva 12:9, te je bilo jasno tko će ostvariti uspjeh na startu kvalifikacija skupine 'D' Svjetske lige.

Grčka, koja je u Tokiju osvajanjem srebra ostvarila svoj najveći uspjeh u povijesti, koja je imala male promjene nakon Olimpijskih igara, bila je favorit prije ogleda s Hrvatskom, koja je ostala bez većine udarnih igrača. Međutim, u vodi Olympiacosa nova Hrvatska je pokazala više, posebno centar Josip Vrlić, koji je postigao dva pogotka i zaradio čak jedanaest igrača više.

Nastupilo je svih šest Jugaša, trojica za Grčku (Alex Papanastasiou, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris), i trojica za Hrvatsku (Loren Fatović, Marko Žuvela i Hrvoje Benić). Petorica su se upisala u strijelce. Ukupno su postigli šest pogodaka...

U skupini s Hrvatskom i Grčkom još je Rusija. Preostale dvije utakmice su Hrvatska - Rusija (15. veljače), te Rusija - Grčka (8. ožujka). Ukupno su četiri europske kvalifikacijske skupine. Po dvije najbolje reprezentacije svake skupine plasirat će se na završni turnir europskih kvalifikacija, koji će se igrati od 14. do 16. travnja. Super finale Svjetske lige igra se od 25. do 30. srpnja.

24. travanj 2024 08:43