StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA VATERPOLISTA, GRUŽ OD 19 SATI: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - SPANDAU 04

NIKAD NIJE BILO LAKO PROTIV SPANDAUA Vjeko Kobešćak: 'Zaslužuju respekt, dok se mi nadamo nastavku naše dobre igre i bodovima!'

29. listopada 2019. - 09:19
Savršen je Jug Adriatic osiguranje ove sezone. Dobio je svih jedanaest utakmica u sva tri natjecanja (Regionalna liga, Kup Hrvatske te europska Liga prvaka). Istina, da nije bilo pobjede protiv Barcelonete, sve te ostale pobjede su bile više, manje očekivane, ali dobiti španjolskog prvaka, koji je jači nego španjolska reprezentacija, koja je ovo ljeto osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Gwangju, e, to je već bilo za svaku pohvalu.

- Bilo bi sad lijepo dobiti i Spandaua te kapitalizirati bodove osvojene protiv Barcelonete, a, naravno, ne bi bilo dobro gubiti bodove kod kuće. Spandau je uvijek bio jedan dobar i kvalitetan protivnik. Nisu bili u punom sastavu u prve dvije utakmice tako da ih je malo teže (pr)ocijeniti, ali pokazali su protiv Barcelonete (poraz kod kuće 11:8) jedno solidno izdanje te protiv splitskog Jadrana (12:12 u Poljudu) dok su imali dovoljan fond igrača, kad nisu ušli u problem s osobnim pogreškama. Moje mišljenje je da su napravili jedan iskorak  u kvaliteti. Došao im je Dmitri Kholod iz moskovskog Dinama. U svakom slučaju to je momčad koja zaslužuje respekt, dok se mi nadamo nastavku naše dobre igre i bodovima - govori Jugov trener Vjeko Kobešćak.

Jugaši su nedavno imali nekoliko zajedničkih treninga s WASPO 98 Hannoverom. Koji je njemački sastav jači, WASPO 98 Hannover ili Spandau 04?

- Spandau je dobio u subotu utakmicu njihovog prvenstva s pogotkom razlike u Hannoveru (12:11). Meni se čine da su podjednaki. Po imenima je zvučniji Hannover, a Spandau ima veću širinu te mislim kako je  jači na nekim pozicijama. Nisu slični. Spandau više igra kao momčad, dok je Hannover skupina sjajnih individualaca. Kažem, Spandau igra momčadski vaterpolo. Protiv splitskog Jadran su pokazali, pa čak i protiv Barcelonete, da izvrsno plivaju. Iskreno, ne sjećam se da smo ikad imali laganu utakmicu protiv Spandaua.

Zadnja akcija Jugaša bila je utakmica protiv Partizana u Beogradu. Pobjeda 18:6.

- Jako sam zadovoljan prikazanim. Ostavili smo Paula Obradovića doma, odlučili ga odmoriti. Mladi igrači su imali dosta veliku minutažu, a stariji su u Beogradu odigrali ozbiljnu utakmicu. Drago mi je da s igrom ne padamo, već rastemo, i sad nakon Spandaua ulazimo u jedanaesti mjesec gdje će biti nešto manje utakmica nego je bilo u desetom, ali svakako će biti veća iskušenja za nas. Puno ih je važnih, a u jedanaestom  mjesecu se dijeli i prvi trofej. Što se tiče Kupa Hrvatske, tog završnog turnira i odluke o prvom trofeju, slažemo formu da budemo tada najbolji. Naravno, uvijek želiš biti najbolji kad se dijele trofeji. Deseti mjesec nam je bio jako, jako dobar. Ostala je još jedna utakmica, a dobili smo svih prethodnih devet u ovom mjesecu. Nisu svi protivnici bili naše kvalitete ali da se razumijemo, igra je bila dosta dobra. Nadamo se da ćemo to nastaviti sa Spandauom. Nakon toga nas čeka Primorac, a potom ide serija teških utakmica. Gostovanje u europskoj Ligi prvaka kod splitskog Jadrana, zatim Mladost kod kuće u Regionalnoj ligi, dolazi nam i Sintez Kazan u europskoj Ligi prvaka... Zatim, Kup Hrvatske gdje nam je u polufinalu suparnik domaćin turnira, splitski Jadran – kazuje Kobešćak.

- Nisam analizirao cijelu utakmicu protiv Barcelonete, obratio sam pozornost na neke situacije. Stoji, to je naša najvažnija pobjeda do sad u sezoni, te utakmica koja nam je pokazala što bi mogli kad je sve dobro. Ta utakmica nas je jako, jako obradovala, ali ne bi nas, naravno, smjela zaljuljati i zavarati jer je i u njoj bilo puno stvari koje nisu bile najbolje iako je opet bilo teško očekivati s obzirom na snagu suparnika da ćeš baš sve odigrati za najveću ocjenu. Ugodno smo sebe iznenadili protiv Barcelonete, a sjetite se, takva je bila prošle sezone utakmica s Olympiacosom u Gružu. Opet, dok nam ne stasaju mladi igrači mi nećemo imati širinu da možemo reći da smo u najvišem nivou europskog vaterpola, gdje ćemo biti, ali sad nam za to fali malo širine – zaključio je Jugov trener uz napomenu: 'Spremni smo za Spandau 04'.

Utakmica 3. kola između Jug Adriatic osiguranja i Spandau 04 počinje u Gružu u 19 sati. 
3. KOLO
Utorak, 29. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Spandau 04, Pirej: Olympiacos - Jadran Carine (HN), Kazan: Sintez - Jadran Split, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Szolnoki.
Pogledajte poredak
1.-3. Olympiacos, Jug Adriatic osiguranje i Szolnoki po 6 bodova, 4. Zodiac CNA Barceloneta 3 boda, 5.-6. Spandau 04 i Jadran Split po 1 bod, 7.-8. Sintez Kazan i Jadran Carine (HN) bez boda.

22. travanj 2024 16:27