StoryEditorOCM
VaterpoloNADE U KORČULI |

NIJE GOTOVO, NIJE Kapekaši dobili velikog favorita, te im se smiješi polufinale, Cavtat ispustio pobjedu, ali kod njega još uvijek živi nada...

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2021. - 21:38
Nade KPK i Cavtata su bile najbolje u podskupini Dubrovnik, a sad su na završnici državnog prvenstva u igri za plasman u polufinaleTonči Vlašić

Cavtat je vodio protiv Mladosti sa 6:3, ali na kraju 6:6. KPK je u isto vrijeme igrao protiv splitskog Jadrana, te slavio sa 7:5. Šteta što je Cavtat ispustio pobjedu jer bi to bio baš sjajan dan za Cavtat i KPK, koji su prijepodne pobijedili u posljednjem kolu u skupini prvog kruga. KPK je time dohvatio drugo mjesto u skupini 'C', a Cavtat drugo u skupini 'D', te su se oba sastava plasirala u razigravanje za poredak od 1. do 8. mjesta gdje su ih na startu drugog kruga čekali pobjednici skupina, sastavi koji je za razliku od njih prenijeli 3 boda, pobjedu.

Uglavnom, u većini slučajeva nakon tih prvih utakmica drugog kruga poznati su polufinalisti i prije zadnje kola, oni s 3 boda dobiju one bez boda, i tu je kraj, zadnje kolo odlučuje tko će biti prvi, a tko drugi. Međutim, i KPK, i Cavtat se nisu dali. KPK je dobio splitski Jadran, pobjednik skupine 'A', sastav koji je bio jedan od glavnih favorita za naslov, a Cavtat je uzeo bod Mladosti, koja je bila najbolja u skupini 'B', te je sad super zanimljivo u obje skupine drugog kruga. Zadnje kolo odlučuje o tome tko će u polufinale, a tko u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta. KPK i Cavtat su u igri za nastup u polufinalu.

DUJE BISSAKO, SJEDI PET!

Pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK je pobjedu protiv splitskog Jadrana izborio igrajući u sastavu: Ivan Šeparović, Mario Oreb, Nino Fider, Jakov Granić, Stipe Ćenan (1), Lovro Jurjević (1), Josip Skokandić, Vid Nazifovski, Duje Bissako (5), Marko Prskalo, Nikola Franulović, Ivan Kovačić, Roko Islamović i Marin Ivančević.

KPK je izgubio u prvom krugu od Solarisa s dva razlike (9:7), sad je dobio Jadran s dva razlike. U eventualnom krugu, svi po 6 bodava, najvažnije, nije u minusu, ali ne igra mu da Jadran dobije Solaris s dva razlike, a da je postigao deset i više pogodaka. Ukoliko sva trojica budu imala 6 bodova i pogodak razliku 14:14, tad će se gledat koliko je tko dobio Zagreb, a Jadran je bio bolji od Zagreba s 15:4, Solaris je dobio Zagreb s 12:5...

Naravno, ukoliko Jadran ne dobije Solaris, tad će KPK u polufinale i s minimalnom pobjedom protiv Zagreba. Izgubi li Jadran od Solarisa, domaćinu igra i bod protiv Zagreba...

VLAHO RAJČEVIĆ, SJEDI PET!

Cavtat je bod protiv Mladosti izborio pod vodstvom Pava Pulića igrajući u sastavu: Luko Vezilić, Maro Radoš, Luka Botić, Lovro Medo, Vlaho Ucović, Matija Miloslavić, Antonio Butigan, Marino Grbešić, Lovro Miljas, Vlaho Rajčević (5), Ivano Tonković, Toma Drobac, Mauro Butigan (1), Petar Vezilić i Lovro Medo. 

U drugoj skupini Cavtat ima bod, a Mladost četiri. Mladost je dobila Opatiju s 10:6, Cavtat je izgubio od Medveščaka sa 14:5, dakle, Mladost je na plus 4, a Cavtat na minus 9. Može li Cavtat u zadnjem kolu dobiti Opatiju, a Medveščak, koji je osigurao polufinale, svladati Mladost, ako se to dogodi, tad će se gledat gol razlika Cavtata i Mladosti, tko će se kao drugi plasirati u polufinale. Uglavnom, još živi nada kod nada Cavtata da mogu na kraju igrati za medalju.

JUGAŠI I GUSARI SE BORE ZA POREDAK OD 9. DO 16. MJESTA

Jug AO i Gusar nisu u skupini prvog kruga bili među dva najbolja, te razigravaju za poredak od 9. do 16. mjesta. Jugaši su prenijeli pobjedu iz prvog kruga protiv Mornara BS, a na startu drugog kruga su dobili Delfin s 12:0 (strijelci za Jug AO Franko Savinović 3, Antonio Kulušić, Ivano Delić i Petar Kulišić po 2, te Marko Dolina i Antun Abjanić po 1), te su vrlo blizu da u samoj završnici igraju za poredak od 9. do 12. mjesta. Gusar je prenio poraz u drugi krug od Zadra 1952., a izgubio je na startu drugog kruga od Primorja EB sa 15:4 (strijelci za Gusar Matej Marić 2, Marin Tošić i Nikša Matičević po 1), te će u samoj završnici igrati za poredak od 13. do 16. mjesta.

U posljednjem kolu drugog kruga Gusar ima igrati protiv ženske reprezentacije Hrvatske, koja je također bez boda, a Jug AO protiv POŠK-a 1937.

22. travanj 2024 16:57