StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

NEVIĐEO Nakon što se Solaris nije testirao, a Jugaši zbog toga nisu htjeli počet utakmicu u 18 sati, obrat, testiranje u tijeku, igra se u 20.30 sati!

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2021. - 18:33
Mile Rebić, delegat utakmice. Non stop je bio na vezi, očito s povjerenikom natjecanja, Milivojem Bebićem. Čekalo se u Gružu 15 minuta. Jugaši nisu počeli utakmicu protiv Solarisa, koji se nije testirao,Tonči Vlašić

Neviđena scena u Gružu. U 18 sati nije počela polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa, koja je trebala odlučiti tko će biti suparnik zagrebačkoj Mladosti u finalu, koje treba početi u subotu, 8. svibnja.

Suci Robert Tiozzo i Joško Prančić s delegatom Milom Rebićem su čekali do 18.15 sati da domaćin upliva u teren, to se nije dogodilo. Jugaši su ostali sa strane, te je za loptu zaplivao samo Solaris. Prančić je podbacio loptu, te pokazao kako je utakmica završena. 

image
Joško Prančić, sudac iz Splita, podbacuje loptu. U bazenu je u tom trenutku samo Solaris, ne i Jug AO
Tonči Vlašić

Aktualni prvak, uprava je donijela odluku, nije želio igrati jer se šibenska momčad nije testirala na koronu, a sve zbog straha jer je nekoliko igrača šibenske momčadi bilo u međuvremenu pozitivno. Njega čeka osim završnice domaćeg prvenstva i završnica europske Lige prvaka. Službene osobe su se, za razliku od gostiju, testirale. Bile su negativne.

Postavljalo se pitanje, je li Solaris to trebao napraviti? Solaris tvrdi da nije. Tko će u finale, Jug AO ili Solaris? I jedni, i drugi su oko 18.15 sati tvrdili: 'Mi smo u finalu!'.

Solaris je vrlo brzo nakon što je Prančić označio kraj utakmice, koja nije ni počela, napustio Gruž. Jugaši su ostali, te trenirali. Nakon toga je stigla informacija, potvrdio je to i Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja: utakmica će se ipak igrati. Početak oko 20.30 sati!

Što se u međuvremenu dogodilo? Solaris je otišao na testiranje, kao i Jug Adriatic osiguranje.

18. travanj 2024 20:50