StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA HRVATSKA LIGA |

NEKOMPLETNI JUGAŠI U AKCIJI NAKON GOTOVO MJESEC DANA Treća sreća za ogled dva sastava, koja su dobila sve tri utakmice

Piše Tonči Vlašić
20. studenog 2020. - 10:53
Jugaši su igrali zadnji put 21. listopada, dobili te večeri Solaris u Gružu sa 17:9 u trećoj prvenstvenoj utakmici u novoj sezoni, i dalje imali maksimalan učinak, ali nakon toga – ništa. Odgođena prvi put utakmica s Primorjem EB, pa otpale kvalifikacije Kupa Hrvatske, pa opet odgoda utakmice s Primorjem EB, te utakmice s Mornarom BS.

Korona amo, korona tamo, u redovima Jug Adriatic osiguranje ili u redovikma suparnika – to je razlog zbog čega momčad trenera Vjeka Kobešćaka nije igrala, eto, gotovo mjesec dana. Večeras bi trebala skočiti u vodu Kantride, te se ogledati (napokon) s Primorjem Erste banka, također sastavom koji je dobio sve tri utakmice, a kojeg vodi Igor Hinić, jedan od najboljih hrvatskih centara svih vremena, koji je ostao i nakon završetka uspješne igračke karijere u vaterpolu.

Ogled u Rijeci se trebao igrati odmah po završetku 'nesretnog' međunarodnog HEP turnira reprezentacija, koji je zbog korone u redovima reprezentacije doživio drugu odgodu. Bio je zakazan krajem prošlog mjeseca u Zagrebu, ali je opet sve pošlo krivo. Bio je prvo planiran u drugoj polovici kolovoza u Šibeniku, ali je 'pao' jer pripreme na Korčuli nekoliko dana prije nisu prošle u najboljem redu. Tad je prvi put bilo 'pozitivnih' u kapici reprezentacije.

Prije gotovo dva tjedna je Primorje bilo u Korčuli, igralo protiv KPK, te je potom trebalo skoknuti do Dubrovnika. Dva kluba su bila dogovorila promjenu domaćinstva. Ali, taman uoči tog ogleda u Gružu oglasio se Jug Adriatic osiguranje te izvjestio o novom slučaju korone u svojim redovima. I kad se to dogodilo, vratilo se sve na staro. Igrat će se u Rijeci, Primorje EB će ugostiti Jug AO, a to bi se trebalo dogoditi večeras. Početak utakmice zakazan je u 20 sati.

Jugaši, aktualni prvaci, u Rijeci neće biti kompletni. Izostat će dva najiskusnija igrača, kapetan Xavi Garcija te Paulo Obradović. Među kandidatima za nastup nije ni Antonio Vukojević, koji je protiv Solarisa bio drugi vratar. Ostali su na raspolaganju Kobešćaku, a njihov zadatak je – nastaviti pobjednički niz.

Utakmica Primorje EB – Jug AO je utakmica 5. kola.

POREDAK
1. Mornar BS 15 bodova / 5 utakmica (75:47), 2. Primorje EB 9 bodova / 3 utakmice (55:20), 3. HAVK Mladost 9 bodova / 3 utakmice (50:22), 4. Jug Adriatic osiguranje 9 bodova / 3 utakmice (45:26), 5. Jadran Split 6 bodova / 4 utakmice (67:34), 6. Solaris 6 bodova / 4 utakmice (51:45), 7. KPK 6 bodova / 6 utakmica (66:84), 8. Galeb MR 6 bodova / 5 utakmica (56:71), 9. OVK POŠK 6 bodova / 5 utakmica (53:64), 10. Medveščak bez boda / 4 utakmice (35:62), 11. Zadar 1952. bez boda / 6 utakmica (45:123).
20. travanj 2024 04:29