StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Nakon drugog dana turnira u Korčuli nitko kao KPK, Cavtat i Josip Skokandić!

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2022. - 23:37

KPK je u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra u njegovom domu, i to je pobjednik skupine ‘A‘ bez obzira na ishod utakmice zadnjeg kola, a s također tri pobjede može se pohvaliti samo još Cavtat u skupinin ‘B‘, međutim on još nema osiguranu kartu za polufinale. U slučaju da izgubi uvjerljivo od splitskog Jadrana...

Ali, s obzirom kako igra, što je pokazao u tri odigrane utakmice u Korčuli, većina očekuje njegov novi trijumf.

Drugog dana natjecanja po skupinama KPK je bio slobodan u 3. kolu, a u 4. kolu je nadigrao Solaris sa 14:7. Opet je prvi strijelac bio Josip Skokandić, 6 pogodaka protiv Mladosti u 11:5 pobjedi u 1. kolu, zatim 7 pogodaka u 19:4 uspjehu protiv Primorja EB, te sad 6 pogodaka protiv šibenskih ‘narančastih‘. Uvjerljivo vodeći strijelac završnog turnira s 6,3 pogotka po utakmici, gotovo tri pogotka više je u prosjeku postigao od prvog pratitelja.

image

Josip Skokandić (KPK) slavi pogodak protiv Mladosti. Ovako je bilo u svibnju 2022. godine na završnom turniru prvenstva Hrvatske za nade

Tonči Vlašić/

Protiv Solarisa tri pogotka za KPK je postigao Jakov Granić, dva Nedo Poša, te po jedan Marin Oreb, Mate Šain i Igor Favro.

Cavtat je drugog dana igrao dva puta i dobio obje utakmice. Prvo ZPK s 8:4 (Luka Botić 4, Nikša Butijer 3, te Luka Dimnić), a nakon toga Mornar BS s 12:2 (Borna Kovačević i Luka Botić po 3, Roberto Fox 2, a po 1 Luka Dimnić, Antonio Butigan, Nikša Butijer i Ivan Pocrnja).

image

Luka Dimnić (Cavtat)

Tonči Vlašić/

Jug Adriatic osiguranje je upisao nova dva poraza, te je zaključio nastup u skupini ‘B‘ s četiri poraza. Slobodan je u 5. kolu. Poražen je drugog dana prvo od Mornara s 13:5 (Jakov Njirić 2, Luka Bošnjak, Mario Gjivović i Luka Blitvić strijelci za dubrovački sastav), a zatim od splitskog Jadrana 10:2 (Jakov Njirić i Mario Gjivović).

U subotu, 24. rujna, prijepodne se igraju utakmice posljednjeg, 5. kola, u skupinama, a zatim poslijepodne i navečer utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, te polufinala. Završni dan je nedjelja, 25. rujna. 

17. travanj 2024 17:00