StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Nakon četiri godine i tri trofeja Marin Tomasović se oprostio od kapice Juga, te odlazi u najvećeg rivala

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2022. - 15:57

Otišao je Marin Tomasović. Napustio je Gruž, vratio se u Split. Prije četiri ljeta je kapicu Mornara zamijenio kapicom Jug Adriatic osiguranja, a od iduće sezone igrat će za Jadran.

Marinu je mama iz Cavtata, rodio se u Dubrovniku, živio u Omišu. Sa sedam godina je odradio prvi trening vaterpola, s nepunih sedamnaest je imao debi u kapici prve momčadi Juga. Lijevi vanjski ili lijevo krilo, odličan učenik, sjajan, 'lud' za vaterpolom, osvajao je s mlađim uzrastima Mornara trofeje, točnije vodio ga je do trofeja te je dočekao poziv iz Juga. Nastavio je s uspjesima u Jugu, ali ne samo s mlađim uzrastima, već i sa seniorskom ekipom.

Prvi trofej u karijeri osvojio je u Gružu. Mornar je bio osvajač Kupa Hrvatske u kategoriji nada. Odlazi iz Juga s kojim je zadnji trofej osvojio u Gružu. Seniorski prvak Hrvatske. Pamtit će se kako je 'probio' Ivana Marcelića na vratima Jadrana u četvrtoj utakmici finala doigravanja, posljednjoj u kapici Juga u Gružu...

image

Marin Tomasović u finalu juniorskog Kupa Hrvatske

Tonči Vlašić/

JUGOV PRIJELAZNI ROK

Otišli: Stylianos Argyropoulos (Ferencvaros), Alex Papanastasiou (Olympiacos), Hrvoje Benić (WASPO 98 Hannover), Marin Tomasović (Jadran Split)

Tomasović je s Jugom bio prvak Hrvatske ne samo ove, 2022., već i 2019., te 2020. godine. Plus uzimajući u obzir sva natjecanja, igrao je u još nekoliko finala. Nastupao je za mlade reprezentacije, još dok je bio u Mornara, lani je bio i na širem popisu izbornika Ivice Tucka.

Danas je priredio oproštaj. Okupio je na Dančama suigrače, te prijatelje...

Šteta što je otišao.

23. travanj 2024 12:21