StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

NAJTROFEJNIJI HRVATSKI REPREZENTATIVAC POTPISAO ZA JUGOVOG NAJVEĆEG RIVALA Andro Bušlje novi ‘Žabac‘

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2020. - 12:04
Gooooool - Andro Bušlje slavi pogodak protiv Partizana u Gružu 19. travnja 2006. godine u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Eurolige. Jug je pobijedio s 9:5, nadoknadio zaostatak iz Beograda (pobjeda Partizana 9:7), te se plasirao na Final four foto: Tonči Vlašić
Zagrebačka Mladost se pohvalila: jedan od najboljih i najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista svih vremena, Dubrovčanin Andro Bušlje, novi je igrač našeg kluba. Ugovor je potpisan za sezonu 2020./21.

- Nakon što mi je prošle godine istekao ugovor s PRO Reccom, Mladost me kontaktirala i razgovarali smo. Dogovorili smo se, selim se u Zagreb, nadam se da ćemo svi biti zadovoljni! – rekao je Bušlje, koji je ponikao u Gružu. S Jugom je bio prvak Europe 2006., osvajač iste godine europskog Superkupa, višestruki prvak Hrvatske i osvajač Kupa Hrvatske. Gruž je napustio u ljeto 2015. godine. Prvo sezona u Posillipu, zatim tri sezone u Olympicosu s kojim je 2018. bio prvak Europe, osvajao trofeje u Grčkoj, a zadnju sezonu igrao je za PRO Recco s kojim nije produžio ugovor.

Bušlje je sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio 22 medalje s velikih natjecanja. Jedino se još Maro Joković može pohvaliti kako je vlasnik sva četiri najveća uspjeha, oba naslova svjetskog prvaka (2007. i 2017.), jedinog naslova europskog prvaka (2010.) te jedinog trijumfa na Olimpijskim igrama (Hrvatska je biola najbolja u Londonu 2012. godine).

34-godišnji Bušlje, stasiti bek, kapetan hrvatske reprezentacije, svjetski je rekorder Svjetskih prvenstava sa sedam osvojenih medalja. Ukupno je nastupio osam puta na SP-u, a na svih osam je s reprezentacijom bio među četiri najbolja. Samo je 2005. u Montrealu, svom debiju, ostao praznih ruku, izgubio utakmicu za broncu. Iduće četiri za treće mjesto je dobio. Samo je dva puta porazom zaključio Svjetsko prvenstvo, te 2005. i 2015. kad je izgubio u Kazanju finale od Srbije, ali 2007. u Melbourneu i 2017. u Budimpešti stajao je na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, pjevao sa suigračima Lijepu našu.

Mladost, koja je prošlu sezonu osvojila Kupa Hrvatske i Regionalnu ligu, prije neki dan je dovela Antu Viskovića iz splitskog Jadrana, a prije toga iz Primorja EB Mislava Vrlića, dok je ostala bez Alexandera Bowena i Miloša Ćuka. Jug, prvak Hrvatske, ostao je bez Marka Macana i Luke Lozine, a doveo je Amerikanca Alexa Oberta... 
19. travanj 2024 12:05