StoryEditorOCM
VaterpoloSANDRO SUKNO MU JE UZOR |

NAJBOLJI IGRAČ KUPA HRVATSKE Ivano Vlahović, Jugaš koji je ‘zatrpao‘ suparnike u polufinalu i finalu: ‘Nije nam prva medalja, ali je prva zlatna!‘

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2020. - 19:04
Tri puta je potegao iz daljine protiv OVK POŠK u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u četvrtfinalnoj skupini, i sva tri puta je, na sreću svoje ekipe, a na nesreću splitske, pogodio. Bez promašaja je bio i u polufinalu kad je na nesreću splitskog Jadrana opalio dva puta više nego protiv POŠK-a. Protiv Primorja je u finalu tukao još više, sedam puta, nije uspio svih sedam lopti spremiti iza leđa riječkog vratara, ali i pet je sjajan učinak.

Ivano Vlahović je top(nik) iz uvoda priče. Razgoropadio se u završnici završnog turnira Kupa Hrvatske u Gružu,. Kad je bilo najvažnije - postigao je 14 pogodaka iz 16 pokušaja! Treneri su na kraju odlučivali o najboljim pojedincima turnira. Ne čudi što su zaokružili njegovo ime u rubrici - 'Najbolji igrač!'.

- Moja prva nagrada za najboljeg igrača. Nikad prije nisam bio najbolji igrač, a ni najbolji strijelac turnira – razvukao je osmijeh Ivano, koji je rođen 27. prosinca 2006. godine.

image
Jugaš Ivano Vlahović s pokalom za najboljeg igrača završnog turnira Kupa Hrvatske, kojeg mu je uručio Vjeko Kobešćak, trener prve momčadi Jug Adriatic osiguranja, seniorskog prvaka Hrvatske foto: Tonči Vlašić


Na jesen će najbolji igrač kadetskog Kupa Hrvatske krenuti u osmi razred. Učenik je Osnovne škole Lapad. Vaterpolo trenira više od tri godine. U Gružu je puno, puno više. Prije nego je postao član Vaterpolskog kluba Jug bio je član Plivačkog kluba Jug. 

Vaterpolo je počeo trenirati pod vodstvom Joška Turka, potom mu je trener bio Željko Vukčević, a sad Aljoša Lončarić.

- Moj najdraži pogodak na završnom turniru Kupa Hrvatske? Svakako jedan od pet protiv Primorja EB jer je ipak to bila finalna utakmica. Ali, najvažnije je da smo mi osvojili trofej – istaknut će vlasnik kapice s brojem 4 kadetskog sastava Jug Adriatic osiguranja.

- Trener Aljoša nam je rekao prije finala: 'Idemo sad svom snagom, idemo pokazat što smo radili zadnja gotovo dva mjeseca!',  radili smo dva puta dnevno.

Imali su dubrovački kadeti dodatni motiv u finalu protiv riječkog sastava.

- Kad smo bili mlađi kadeti tad smo izgubili od Primorja u Gružu finale prvenstva. Da, nije nam ovo prva medalja, ali je prva zlatna za moju generaciju. Prvi put smo podigli pobjednički pokal – presretan je Ivano, desni vanjski najbolje ekipe kadetskog Kupa Hrvatske, kojem je uzor... Tko?

- Sandro Sukno – k'o iz topa će 13-godišnji najbolji igrač završnog turnira kadetskog Kupa Hrvatske.

image
Leti lopta, imat će je uskoro Ivano Vlahović, a to nije dobro za suparnika foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 10:07