StoryEditorOCM
Vaterpolo‘BOMBA‘ IZ GRUŽA

Najbolji igrač domaćeg prvenstva krenuo očevim stopama, junak splitskog Jadrana novi igrač Jug Adriatic osiguranja!

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2023. - 10:46
Legendarni Ratko Rudić uručio je Jadranašu Rinu Buriću trofej za najboljeg igrača prvenstva Hrvatske u sezoni 2022./23.

Toni Popadić je najbolji vratar prvenstva Hrvatske, Jugovoj reprezentativnoj ‘jedinici‘ pripao je laskavi naslov, dok su preostala dva trofeja prošle srijede finula u ruke dvojice Jadranaša, Jerko Marinić Kragić je najbolji strijelac, postigao je 59 pogodaka, dok je nagrada za najboljeg igrača pripala Rinu Buriću, koji će od iduće sezone nositi kapicu Jug Adriatic osiguranja! 

- Postigli smo dogovor - kratko i jasno jutros iz Gruža.

Burić je 26-godišnjak, reprezentativni branič, dijete splitskog Mornara, koji je u Jadranu od ljeta 2019. godine. Njegov otac Danijel, danas trener, također je bio igrač, također na poziciji braniča, a u karijeri je i on igrao za Mornar, Jadran i Jug.

Klupska sezona za Juga još nije gotova. Čeka ga završnica europske Lige prvaka, koja se u Beogradu igra od 31. svibnja do 3. lipnja. Preostalih sedam sudionika Final 8 su AN Brescia, Ferencvaros, PRO Recco, Olympiacos, Vouliagmeni, zatim domaćin Novi Beograd, i Zodiac CNA Barceloneta, koja bi trebala biti pobjednik skupine ‘A‘ i kao takva suparnik Jugašima u četvrtfinalu završnog turnira. 

Već se odavno zna kako Konstantinos Kakaris, grčki reprezentativni centar napušta Jug Adriatic osiguranje, te odlazi u PRO Recco, a za vrijeme finalne serije domaćeg prvenstva moglo se čuti kako će nekadašnji trofejni jugov centar, Zagrepčanin Luka Lončar iz PRO Recca u Olympiacos. I kad se spominje centarska pozicija, sad se šuška kako bi još jedan član novog prvaka mogao u redove starog, kako će i Antonio Dužević sa Zvončaca stići u Gruž. Međutim, nema bijelog dima iz Gruža dok posao nije zaključen. Tako je to uvijek. Isto tako nema ni potvrde jesu li razgovarali s centrom splitskog Jadrana...

Uglavnom, Jug Adriatic osiguranje je već ranije dogovorio dolazak španjolskog reprezentativca Sergija Cabanjasa iz Astrapool Sabadella. Sad Rina Burića iz splitskog Jadrana.

Gruž je već sad napravio veliki posao za iduću sezonu. Ali, ne vjerujemo kako su time Tomislav Dumančić i ostali vodeći ljudi Juga u dogovoru sa šefom struke Vjekom Kobešćakom stavili točku na prijelazni rok. 

19. travanj 2024 01:54