StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI JUNIORI Dobar je Jugu i bod u zadnjem kolu za otići odmah u polufinale!

1. ožujka 2019. - 12:30
Ostvario je Jug CO i drugu pobjedu u skupini 'A' na završnom turniru mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. Nakon što je na startu dobio Mornar BS s 11:5, sad je bio bolji od OVK POŠK s 13:3, te će protiv zagrebačke Mladosti večeras u zadnjem kolu u skupini igrati za prvo mjesto koje vodi izravno u polufinale. Za to mu je dovoljan i bod budući je Mladost nakon pobjede 18:3 u 1. kolu protiv OVK POŠK odigrala 9:9 s Mornarom BS. Ukoliko Jug ne uspije, izgubi od Mladosti, te bude na kraju drugi u skupini, momčad trenera Miha Bobića i pomoćnog trenera Mara Balića razigravat će u subotu prijepodne s trećim iz skupine 'B' za prolaz među četiri najbolja, u polufinale.

Kao i protiv Mornara BS, tako sad i protiv OVK POŠK, Jug CO je opet sve riješio u prvoj četvrtini. Opet je prvu četvrtinu dobio s pet razlike, te na poluvremenu imao plus šest. Protiv Mornara BS je dobio prvu četvrtinu s 5:0 te vodio 7:1 na poluvremenu, a sad je nakon prve četvrtine imao prednost 6:1 te opet 7:1 na poluvremenu.

Maro Banić je sa četiri pogotka bio prvi strijelac Jug CO protiv OVK POŠK čiju su mrežu po dva puta zatresli Matej Miloglav i Hrvoje Zvono, a po jednom Antonio Zadro, Nikola Ljepava, Luka Bjelopera, Roberto Radić i Josip Tolja. Ivan Jurišić je zaustavio 5 od 6 udaraca OVK POŠK u okvir gola, obranio peterac, a Maro Šimunović 3 od 5. Još su igrali Patrik Kolak, Zvonimir Perić, Leo Gojan i Nedjeljko Ljuban. Jug se obranio svaki put s igračem manje, a OVK POŠK je imao devet puta brojčanu prednost u plivalištu.

U skupini 'B' je KPK, koji je na startu poražen od Primorja EB s 8:6. Danas igra prvo sa splitskim Jadranom, a potom sa Zadrom 1932. 
19. travanj 2024 09:06