StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U ŠIBENIKU |

MLAĐE JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Vlaho Pavlić pogodio za pobjedu Jugaša protiv riječkog Primorja EB

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2021. - 20:54

Jugaši su bili slobodni na startu, a potom je momčad trenera Miha Bobića svladala 9:8 riječko Primorje EB, koje vodi Samir Barać, a koje je na startu završnog turnira prvenstva Hrvatske za mlađe juniore, koji se igra u Šibeniku, bilo bolje od KPK, koji je potom poražen i u 2. kolu od splitskog Mornara BS. U skupini 'A' je još Zadar 1952., dok su u drugoj skupini, 'B', uz domaćina, Solaris, još zagrebačka Mladost, Opatija, te dva splitska sastava, POŠK 1937. i Jadran.

Nakon pet kola u skupini, svatko sa svakim, po dva najbolja iz svake skupine će u polufinale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, a petoplasirani sastavi na kraju za deveto mjesto.

Pod vodstvom Marjana Kosovića KPK je igrao u sastavu: Ivan Žanetić, Vinko Botica, Marko Filippi, Karlo Jurić, Jerko Radovanović, Špiro Brčić, Igor Krstulović, Duje Bissako, Vid Borovina, Mislav Čale, Stipe Borovina, Borna Bissako i Ante Farac. Marko Filipi, Špiro Brčić, Duje Bissako i Mislav Čale su špostigli po jedan pogodak u porazu 4:21 od Primorja EB, dok su u porazu 5:17 od Mornara po dva pogotka za KPK postigli Karlo Jurić i Mislav Čale, a jedan Marko Filippi.

Jugaši su Primorje EB dobili s 9:8 igrajući u sastavu: Nikša Brzica, Bruno Đuho, Ivor Miljan Popović, Jakov Cvjetković, Zvonimir Miloglav (2), Marko Glavinić, Ivuša Burđelez (3), Stjepan Brajović, Davor Paviša, Jure Jarak (1), Brunom Bobić (1), Vlaho Pavlić (2), Nikola Balić i Ivano Vlahović. Jugaši su vodili sa 6:3, zatim 8:5, Primorje nije imalo niti jednom vodstvo, 1:1, 2:2, 3:3 i 8:8, a za konačnih 9:8 naciljao je Vlaho Pavlić minutu i 58 sekundi prije kraja. 

U petak, 23. srpnja, igraju se utakmice 3. i 4. kola. Prijepodne Jug AO igra protiv Mornara BS, a KPK protiv Zadra 1952., a poslijepodne Jugašima je suparnik Zadar 1952., a KPK je slobodan. Posljednje, 5. kolo, igra se prijepodne u subotu, 24. srpnja kad su suparnici Jug AO i KPK.

Turnir u Šibeniku završava u nedjelju, 25. srpnja.

16. travanj 2024 13:09