StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

MLAĐAN JANOVIĆ PREDSJEDNIK, ANTONIO PETROVIĆ DIREKTOR Kad je tako, Sandro Sukno službeno trener bivšeg europskog prvaka!

Piše Tonči Vlašić
28. srpnja 2020. - 18:33
Andro Bušlje, Sandro Sukno i Marko Macan na SP-u 2019. u Gwangju foto: Orange Pictures / Deepbluemedia / Insidefoto
Nakon što je Mlađan Janović postao predsjednik Vaterpolskog kluba Primorac, a Antonio Petrović sportski direktor, stigla je potvrda iz Kotora: novi trener prve momčadi je Sandro Sukno.

Sukno je bio prvi kandidat za klupu Primorca, a posao je zaključen tek kad je potvrđeno novo vodstvo kluba.

- U dogovoru sa sportskim direktorom Antoniom Petrovićem, procjenili smo da je Sukno pravi izbor. Vjerujemo kako će pored ozbiljnog i predanog rada dodatni stimulans našoj mladoj momčadi biti to što za trenera imaju legendu vaterpola. Ovim potezom pokazujemo kako smo odlučni u namjeri da Primorac vratimo na staze uspjeha – rekao je Janović.

Crnogorski mediji podsjećaju kako je Sukno u karijeri, koju je prekinuo prošle godine zbog zdravstvenih problema, a zadnju utakmicu odigrao u Budimpešti (finale SP-a 2017.), igrao za dubrovački Jug, riječko Primorje i PRO Recco, te kako je sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske bio, redom, uzimajući u obzir prva mjesta na najvećim natjecanjima: europski prvak, olimpijski pobjednik i svjetski prvak. 

Sukno je prošle godine počeo trenersku karijeru. Postao je pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske Ivice Tucka. U novoj sezoni prvi put će samostalno voditi jednu momčad.
25. travanj 2024 01:48