StoryEditorOCM
VaterpoloGDJE IMA DIMA... |

MARO JOKOVIĆ SE VRAĆA U GRČKU, A ONDA... ‘Da, zvali su me, ali ništa neću odlučiti dok ne završim sezonu i ne obavim razgovor s Olympiacosom‘

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2020. - 15:08
Xavi Garcia i Maro Joković slave u Budimpešti 2016. godine pobjedu protiv PRO Recca u polufinalu Final 6 europske Lige prvaka. Dan poslije Jug je dobio u finalu Olympiacos te po četvrti put osvojio naslov prvaka Europe! foto: Tonči Vlašić
Brescia zove Mara Jokovića, trofejima (i medaljama) najbogatijeg hrvatskog igrača svih vremena. Odavno je Župljanin prešao granicu - 'plus 50'. Trenutno je na brojci 56!, a kako stvari stoje, mogao bi do početka nove sezone popraviti tu brojku.

- Vraćam se idući tjedan u Grčku. Grčko prvenstvo se nastavlja – rekao je 32-godišnji Joković, koji je prošlo ljeto stigao u Olympiacos. Na početku sezone 2019./20. uzeo s klubom iz Pireja grčki Superkup, a prvog vikenda u ožujku ove godine i Kup Grčke.

Grčke prvoligaše čeka još četiri kola ligaškog dijela. Hoće li se nakon toga igrati i doigravanje, te ako hoće, koliko će klubova igrati u njemu, to se još ne zna, ali Olympiacos je prvi favorit za uzeti najvrijedniji domaći trofej. Naravno, onaj najvrijedniji u svijetu vaterpola ne može jer je LEN-a odlučila zaključiti sezonu zbog koronavirusa, te se 2020. neće okruniti prvak Europe.  

Inače, u grčkom prvenstvu mogu igrati dva stranca. Sudeći prema posljednjim informacijama, ta dvojica su poznata- To su Joković te Stefan Mitrović jer su preostala dvojica stranaca već napustila redove Olympiacosa (Stefan Živojinović te Ivan Buljubašić su se vratili kućama, razišli se s dvostrukim prvakom Europe, klubom koji je aktualni europski doprvak).

- Trenirao sam u Gružu proteklo vrijeme, točnije, od onog dana kad smo dobili 'zeleno svjetlo'. Grčko prvenstvo bi se trebalo nastaviti u srpnju. Dakle, sad kad se okupimo u Pireju, imat ćemo mjesec dana za spremiti se – govori Joković, a tek potom o razlogu zbog čega smo okrenuli njegov broj baš danas. Je li istina kako ga zove Brescia?

- Da, zvali su me iz Brescie, ali neću ništa odlučiti dok ne završim sezonu i ne obavim razgovor sa čelnim ljudima Olympiacosa – odgovorio je hrvatski reprezentativac.

image
Maro Joković


Brescia, ako je suditi po posljednjim informacijama, želi krenuti u napad na PRO Recco. Već je postigla dogovor s trojicom igrača. Iz Egera je stigao grčki reprezentativac 28-godišnji Angelos Vlachopoulos, vlasnik bronce sa SP-a 2015. u Kazanu, a dovela je i dva reprezentativca Italije, svjetska prvaka iz Gwangjua 2019. godine, 23-godišnjeg Edoarda Di Sommu iz PRO Recca i 25-godišnjeg Vincenza Dolcea iz Sport Managementa.

Naravno, Joković, koji je dvije sezone igrao u Italiji, bio je član PRO Recca od 2013. do 2015. godine, bio bi 'najveći ulov' Brescie. Ali, pitat će se na kraju i Olympiacos, a možda još netko okrene broj igrača, koji je tri puta osvajao naslov klupskog prvaka Europe (dva puta s Jugom, te jednom s PRO Reccom), uzeo dva puta europski Superkup, a s reprezentacijom Hrvatske bio olimpijski pobjednik, dvostruki svjetski prvak, te europski prvak.
19. travanj 2024 08:46