StoryEditorOCM
VaterpoloPET KRUGOVA |

MARO JOKOVIĆ PRVI POGODIO ZA HRVATSKU U TOKIJU Kazahstan je druga liga, a naši raspoloženi, u derbijima 1. kola porazi europskog i olimpijskog prvaka

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2021. - 14:09

Najmanje će se nakon prvog dana turnira razgovarati o prvoj i posljednjoj utakmici 1. kola. U prvoj je Italija dobila JAR s 21:2, a u posljednjoj su naši svladali Kazahstan s 23:7.

Najviše se govorilo o dva derbija, koja su bila superzanimljiva, i koja nisu dobili reprezentacije koje imaju više uspjeha: Grčka je dobila s 10:9 Mađarsku, aktualnog europskog prvaka, a Srbija, branitelj zlata iz Rija, poražena je od Španjolske, aktualnog europskog i svjetskog doprvaka s 13:12. Srbija i Španjolska su u našoj skupini u kojoj je prvo odigran susret između Australije i Crne Gore, koja je bila bolja s 15:10. U skupini 'B' nakon Italije i JAR domaćin nije uspio iznenaditi SAD, koji je Japan pobijedio s 15:13.

Što se naših tiče – lagano su stigli do pobjeda. Pamtit ćemo ga po činjenici kako je Maro Joković, kojem su ovo četvrte Igre, prvi pogodio od naših u Tokiju. Naciljao je gornji lijevi kut gola Makhmetova, vratara Kazahstana, kojeg su potom prevarili debitanti na Igrama, Luka Bukić sjajnim udarcem iz daljine, te Loren Fatović iz peterca. Za 4:0 pogodio je 37-godišnji Xavi Garcia, kojem će nakon Tokija objesiti 'kapicu o klin'. Prvi pogodak smo primili 22 sekunde prije kraja prve četvrtine (Shmider).

Uglavnom, bili smo za koplje ispred Kazahstana protiv kojeg je teško dati bilo kakvu ocjenu. Najvažnije, zadatak je uspješno odrađen, a sad nas čeka Australija koju vodi naš Elvis Fatović, naravno, kvalitetniji suparnik od Kazahstana, ali protiv kojeg su naši također u ulozi favorita. 

- Možemo reći kako nama protiv Australije počinje Olimpijski turnir, ali je dobro bilo da smo imali na otvaranju ovako jednu lakšu utakmicu - istaknuo je Joković. 

image
Hrvatska vaterpolska reprezentacija uoči utakmice s Kazahstanom u Tokiju
Marcel Ter Bals

1. KOLO

Hrvatska – Kazahstan 23:7

TOKIO Tatsumi vaterpolo centar. Bez gledatelja. Suci: Dion Willis (JAR) i Frank Ohme (Njemačka)

HRVATSKA: Bijač (9 obrana), Macan (1), Fatović (3), Lončar, Joković (5), Bukić (4), Vukičević (1), Bušlje, Miloš (1), Vrlić (3), Obradović (3), Garcia (2). Izbornik: Ivica Tucak.

KAZAHSTAN: Makhmetov (5 obrana), Medvedev, Aubakirov, Marković (1), Shmider (1), Artyukh, Shakenov (1), Vukasović (3), Ukumanov (1), Ruday, Altayev, Shvedov. Izbornik: Nemanja Knežević.

Peterci: Hrvatska 3/3, Kazahstan 1/0

Četvrtine: 4:1, 6:3, 8:1, 5:2

Hrvatska protiv Australije utakmicu 2. kola igra u utorak, 27. srpnja, u 12.50 sati po hrvatskom vremenu. 

23. travanj 2024 21:17