StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

MARO JOKOVIĆ NAKON 14:4 TRIJUMFA PROTIV AUSTRALIJE 'Kontrola cijele utakmice. Postigli smo čak sedam pogodaka iz kontre!'

15. srpnja 2019. - 11:57
Naciljao je Maro Joković mrežu Australaca s igračem više u 3. minuti za vodstvo 1:0. Lopta je završila u donjem lijevom kutu gola Joela Dennerleya. Čuvar mreže Australije je pokušao, ali nije uspio doći do lopte. Dennerley je imao nekoliko sjajnih obrana u nastavku utakmice, ali sjajna je bila Hrvatska te to nije pomoglo na papiru našem najvećem suparniku u skupini za prvo mjesto da izbjegne uvjerljiv poraz. Da, sjajna je bila Hrvatska. Baš sjajna na otvaranju SP-a. Potvrđuje to i konačni rezultat - 14:4!

- Kontrolirali smo cijelu utakmicu. Postigli čak sedam pogodaka iz kontre. Plivački smo se dobro nosili s Australcima i držali ritam - istaknuo je Joković, 31-godišnje desno krilo Hrvatske, strijelac prvog pogotka za Hrvatsku na 18. SP-u, koje se do 27. srpnja igra u južnokorejskom Gwangju.

Hrvatska reprezentacija je zasuta komplimentima za prikazano u prvoj utakmici. Međutim, zna dobro Joković kako je tek početak te nema mjesta euforiji. 

- Zadovoljavajući uvod u turnir - naglasio je nakon gaženja Australaca, sedme uzastopne pobjede na SP-ima (šest u Budimpešti 2017. za drugi naslov svjetskog prvaka, prvi naslov je osvojen 2007. u Melbourneu). Joković, kao i ostali u hrvatskoj reprezentaciji već se okrenuo drugoj utakmici u skupini, ogledu protiv SAD-a, koji je u 1. kolu očekivano savladao Kazahstan, i to sa 16:7. Pobjeda protiv SAD-a s kojim igraju u srijedu, 17. srpnja, u 2.50 sati po hrvatskom vremenu osigurava već nakon 2. kola prvo mjesto u skupini, a što donosi izravan plasman u četvrtfinale. 

- Amerikanci su po meni jako opasni s par vanserijskih pojedinaca. Prije nekoliko su dobili Crnu Goru s 8:4 i taj rezultat je dovoljan poziv na oprez. Nemamo puno informacija o njima i to ih čini još opasnijima jer uz nova pravila forsiraju plivačku igru s puno uplivavanja, a to nam može zadati probleme. 

Međutim, viđeno protiv Australaca budi optimizam kako će i tu utakmicu naši riješiti u svoju korist. 

- Ako krenemo disciplinirano kao protiv Australije imamo šanse za dobar rezultat. S prvim mjestom u skupini otvara nam se relativno lakši put do polufinala. To je ono što zasad želimo - naglasio je Župljanin koji s hrvatskom reprezentacijom 'lovi' svoju dvadesetu medalju na velikim natjecanjima. Hrvatska pak sedmu ukupno i sedmu uzastopnu na SP-ima. 
Skupina 'A'
Rezultati, 1. kolo, ponedjeljak, 15. srpnja: SAD - Kazahstan 16:7, Hrvatska - Australija 14:4. 

Poredak: 1. Hrvatska 3 boda (+10), 2. SAD 3 boda (+9), 3. Kazahstan bez boda (-9), 4. Australija bez boda (-10).

Raspored, 2. kolo, srijeda, 17. srpnja: Kazahstan - Australija, Hrvatska - SAD, 3. kolo, petak, 19. srpnja: Australija - SAD, Hrvatska - Kazahstan

17. travanj 2024 15:41