StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

MARKO BIJAČ I NIKŠA DOBUD IZAŠLI IZ IZOLACIJE, ALI OSTALI ‘KOD KUĆE‘ Talijani i ‘Talijani‘ zbog straha od korone neće u Zagreb

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2020. - 20:40
Marko Bijač i Nikša Dobud su ostali u Italiji. Nije ih njihov klub, PRO Recco, iz straha od zaraze pustio u Zagreb na mini pripreme hrvatske reprezentacije, koje počinju danas, te na turnir, koji se planira odigrati od 26. do 28. listopada na Savi, a na kojem bi uz našu reprezentaciju trebala igrati još Crna Gora i Sjedinjene Američke Države.

- Reprezentacija Italije je trebala bit četvrti sudionik turnira u Zagrebu, a ona je otkazala dolazak iz istog razloga, straha od zaraze - podsjetili su Bijač i Dobud potvrdivši kako nisu dobili zeleno svjetlo kluba za odlazak u Zagreb.

Podsjetnik, PRO Recco 'puše na hladno' jer je upravo izašao iz desetodnevne izolacije budući je njegov igrač Gonzalo Echenique bio pozitivan.

- Izašli smo danas iz izolacije. Prethodno smo se, naravno, testirali. Svi su negativni, te smo danas odradili prvi trening nakon desetodnevne izolacije - istaknuo je Bijač. 

Jugovih pet igrača, koje je Tucak pozvao, otputovali su danas, dan nakon utakmice protiv Solarisa u Gružu, pobjede 17:9, za Zagreb (Toni Popadić, Luka Lončar, Hrvoje Benić, Loren FatovićXavi Garcia).

POPIS IZBORNIKA IVICE TUCKA I PROMJENE
Vratari:
 Marko Bijač (ne dolazi), Ivan Marcelić (bolestan), Toni Popadić i Marin Šparada, centri: Luka Lončar, naknadno su pozvani Lovro Paparić i Luka Lozina jer je Josip Vrlić ozlijeđen, a ne dolazi Nikša Dobud, braniči: Andro Bušlje, Ivan Buljubašić (ne dolazi), Rino Burić i Hrvoje Benić, napadači: Luka Bukić, Ante Vukičević (ne dolazi), Loren Fatović, Franko Lazić, Xavi Garcia, Lovre Miloš, Ante Visković i Zvonimir Butić.

Stručni stožer hrvatske reprezentacije za navedene pripreme i HEP kup turnir u Zagrebu činit će uz izbornika Ivicu Tucka, pomoćnici Mile Smodlaka, Sandro Sukno i Igor Pezelj; kondicijski trener Pero Kuterovac; fizioterapeuti Damir Luketić i Zlatko Kercel; te psihologinja Renata Barić.
19. travanj 2024 20:30