StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Marko Bijač i Andro Bušlje dobili pobjednika Kupa Srbije i prvaka Regionalne lige: ‘Otvorili smo nesigurno utakmicu. Poslije je bilo dosta bolje!‘

Piše Tonči Vlašić
11. siječnja 2022. - 18:03

Marko Bijač i Andro Bušlje su s Olympiacosom dobili s 11:7 u Pireju Radnički iz Kragujevca u utakmici 7. kola europske Lige prvaka.

- Otvorili smo nesigurno utakmicu. Primili tri gola u prvoj četvrtini. Osjetio se nedostatak utakmica u zadnjih dvadesetak dana. Poslije je bilo dosta bolje. Zahvaljujući igri u obrani smo dobili Radnički, koji je baš odlličan. Čeka nas teško gostovanje u Kragujevcu za dva tjedna. Raduje što smo napokon kompletni - istaknuo je Bijač, koji je imao 11 obrana.

Konstantinos Mourikis i Ioannis Fountoulis su bili najbolji strijelci Olympiacosa s po tri pogotka, a Konstantinos Genidounias i Filip Filipović su postigli po dva... Prvi strijelac Radničkog, koji je prošle sezone osvojio Regionalne lige, a ove Kup Srbije, bio je s dva pogotka Miloš Ćuk.

U ostalim utakmicama 7. kola: Ferencvaros je kao gost dobio Dinamo Tbilisi s 14:7,  AN Brescia je sa 6:5 svladala Jadran Split, koji je početkom posljednje četvrtine poveo sa 4:3 nakon čega je domaćin postigao tri pogotka u nepunu minutu i pol, dok je utakmica CNA Barceloneta – Novi Beograd završila bez pobjednika, 12:12.

SKUPINA ‘A‘

Poredak: 1. AN DRescia 17 bodova, 2. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 16 bodova, 3. Ferencvaros 13 bodova, 4. CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) 11 bodova, 5. Novi Beograd 11 bodova, 6. Jadran Split (Nikša Dobud) 6 bodova, 7. Radnički Kragujevac 4 boda, 8. Dinamo Tbilisi bez boda.

Raspored 8. kola, srijeda, 26. siječnja, Beograd: Novi Beograd - CNA Barceloneta, Kragujevac: Radnički - Olympiacos, Budimpešta: Ferencvaros - Dinamo Tbilisi, Split: Jadran - AN Brescia. 

18. travanj 2024 19:08