StoryEditorOCM
VaterpoloOKUPLJANJE REPREZENTACIJE

Mara Jokovića nema (opet) na popisu, izbornik opet zove na pripreme u Zagreb gdje nakon Italije stiže...

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2021. - 23:38

S Italijom u Italiji, bilo je to u studenom, zatim s Italijom u Zagrebu prije neki dan, a sad će u Zagreb stići i Crna Gora. Nastavljaju se okupljanja hrvatske seniorske reprezentacije, koju u 2022. čekaju dva velika ispita, Svjetsko prvenstvo u Fukuoki u svibnju, te krajem kolovoza i početkom rujna Europsko prvenstvo u Splitu.

Nakon Olimpijskih igara mnogi su rekli: 'Dosta je bilo'. Oprostili su se Andro Bušlje, Maro Joković, Luka Lončar, Xavi Garcija, Paulo Obradović..., istina, izbornik Ivica Tucak razgovara sad s Jokovićem, pokušava ga nagovoriti da promijeni odluku, da odigra još dva velika natjecanja u novoj godini... Za sad nije uspio.

Uglavnom, između Božića i Nove godine reprezentacija je u Zagrebu tri dana, od 27. do 29. prosinca, s tim što je ispit, prijateljski ogled protiv Crne Gore zakazan za 28. prosinca.

Poziv izbornika za tu akciju dobio je dvadeset i jedan igrač od kojih su petorica Jugaši – Toni Popadić, Hrvoje Benić, Marko Žuvela, Marin Tomasović i Loren Fatović. Tu je i Dubrovčanin Marko Bijač, ove sezone vratar Olympiacosa, a na popisu su još Ivan Marcelić (Mladost), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Luka Lozina (Vouliagmeni), Antonio Dužević (Jadran), Matias Biljaka (Mladost), Kristijan Milaković (Szolnok), Konstantin Harkov (Jadran), Ivan Domagoj Zović (Szolnok), Andrija Bašić (Palermo), Zvonimir Butić (Jadran), Rino Burić (Jadran), Franko Lazić (Mladost), Ante Vukičević (CN Marseille), Luka Bukić (Jadran) i Jerko Penava (Solaris).

Pomoćnici Tucku su Zoran Bajić i Jure Marelja, te Igor Pezelj (video analiza), Frano Vićan (trener vratara) i Pero Kuterovac (kondicijski trener), a u stožeru je i fizioterapeut Damir Luketić.

Početkom 2022. godine Hrvatska ima u planu pripreme sa Srbijom.

18. travanj 2024 17:46