StoryEditorOCM
VaterpoloKADETKINJE IPAK U ČETVRTFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

Luda ‘noć’ u Grčkoj, žalba naših usvojena, te su Lana Korač, Nina Jazvin, Mara Fox, Nika Alamat i ostale ostvarile povijesni uspjeh!

Piše Tonči Vlašić
25. kolovoza 2022. - 07:59

Žalila se Hrvatska, zašto nije i ona prenijela bodove iz prvog kruga, konkretno pobjedu protiv Turske jer je u pravilima stajalo: prenose se svi bodovi. Naše kadetkinje su bile u jedinoj skupini s četiri reprezentacije na SP-u.

Nakon prvog kruga formirala se nova skupina, u njoj Hrvatska bez poraza, 6:6 protiv Španjolske i 7:7 protiv Izraela, koji je imao 2 boda iz prvog kruga, te je on nakon remija protiv nas bio drugi u skupini, na pozicji koja je vodila u četvrtfinale.

I onda se vijećalo, ne može se tijekom prvenstva mijenjati propozicije. Hrvatskoj su na kraju vraćena dva boda osvojena protiv Turske, te je ona skočila na drugo mjesto u skupini, te izborila četvrtfinale. Stoji, Izrael na kraju ima bod manje i utakmice manje od naših, koje opet nisu krive što nisu sve reprezentacije stigle na prvenstvo. Hrvatska je pak u skupini imala Italiju Mađarsku, dvije reprezentacije koje se u ženskom vaterpolu, u svim uzrastima, bore na svakom natjecanju za medalje. Izrael nije imao dva jaka suparnika u skupini...

Uglavnom, naše sad čeka u četvrtfinalu, u četvrtak, 25. kolovoza, u 19.45 sati po hrvatskom vremenu domaćin, Grčka, a ne razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta.

U sastavu Hrvatske, koja je ostvarila najveći uspjeh, prvi put jedna naša reprezentacija među osam na jednom Svjetskom prvenstvu, igraju i četiri Jugašice: Lana Korač, Nina Jazvin, Mara Fox i Nika Alamat. 

25. travanj 2024 15:40