StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKA LIGA

Kvintet Dubrovčana na popisu izbornika Tucka za ogled u kojem Hrvatska može osigurati prolaz dalje

Piše Tonči Vlašić
5. veljače 2022. - 12:18

Dobila je Hrvatska prošli mjesec Grčku u Pireju s 12:11, i ako dobije Rusiju u Zagrebu u utorak, 15. veljače, osvojit će skupinu, te se plasirati u završnicu europskih kvalifikacija Svjetske lige. Za prolaz skupine igra joj i bod protiv Rusa. Matematički, i ako izgubi, i dalje je u igri za prolaz dalje, ali tad ovisi kako će finut ogled Rusije i Grčke.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak je objavio kako je okupljanje reprezentacije u Zagrebu u nedjelju, 13. veljače. Plan mu je do utakmice, koja je 15. veljače na Savi od 18 sati, imati četiri treninga.

Četiri Jugaša su dobila njegov poziv, Toni Popadić, Loren Fatović, Hrvoje Benić i Marko Žuvela. Poziv je dobio još jedan Dubrovčanin, vratar Olympiacosa Marko Bijač. Plus, Tucak još računa na Ivana Marcelića, Josipa Vrlića, Ivana Krapića, Lovra Paparića, Luku Bukića, Antu Vukičevića, Franka Lazića, Ivana Domagoja Zovića, Andriju Bašića, Rina Burića i Matiasa Biljaku. Zbog ozljede je otpao Kristijan Milaković.

Ove godine su se trebala održati dva velika natjecanja, ali na kraju će samo jedno. Svjetsko prvenstvo u Fukuoki je odgođeno za 2023. godinu. Krajem kolovoza i početkom rujna Split je domaćin Europskog prvenstva.

20. travanj 2024 18:22