StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 14. KOLO: JUG CO - SPANDAU 04

KUPI ULAZNICU, NAVIJAJ ZA JUGA I POMOGNI RATIMIRU Ferencvaros u Hannoveru čeka pobjednika 'B' skupine!

14. svibnja 2019. - 12:57
Jugaši imaju 2:0 u finalu domaćeg prvenstva protiv HAVK Mladosti, a prije nego krenu u Zagreb na treću utakmicu finalne serije, pokušaju sve riješiti u tri koraka te ponovno podignuti pokal najboljeg, i to na savi, u domu najvećeg rivala, čeka ih obveza u skupini 'B' europske Lige prvaka. Tu uoči zadnjeg kola u skupini imaju dva boda više od prvih pratitelja, Olympiacosa i BPM Sport Managementa. 

U zadnjem kolu u Gruž u srijedu, 15. svibnja, stiže zadnji Spandau 04. Pratitelji Juga su pak suparnici u zadnjem kolu: Olympiacos je domaćin BPM Sport Managementu. Olympiacosu samo pobjeda igra da bude ispred BPM Sport Managementa. Jugašima, koji su međusobno bolji i od Olympiacosa, i od BPM Sport Managementa, bod protiv Spandaua 04 osigurava prvo mjesto u skupini u slučaju da u Pireju ne završi neodlučeno. U slučaju da ne bude pobjednika u Pireju, Jug CO je prvi i da izgubi usred Gruža od sastava iz Berlina.  

Prvo mjesto u skupini znači kako na putu do finala završnog turnira, koji se od 6. do 8. lipnja igra u Hannoveru, neće stajati PRO Recco, najbolji sastav druge skupine, jedini sastav sa stopostotnim učinkom ove sezone u najelitnijem natjecanju te po mnogima prvi favorit za naslov prvaka. Suparnik će pobjedniku 'B' skupine biti Ferencvaros, koji je uoči posljednjeg kola 'zacimentiran' na četvrtom mjestu skupine 'A'. 

Zadnje kolu u skupini 'A' odlučuje tko će biti drugi, a tko treći. Trenutno druga CNA Barceloneta ima 28, a treća AN Brescia 26 bodova. CNA Barceloneta je gost ZF Egera, a AN Brescia dočekuje Steauu. AN Brescia je uspješnija od CNA Barceloneta u međusobnim ogledima (14:8 pobjeda kod kuće, 8:8 u Barceloni). Dakle, ako AN Brescia dobije kod kuće Steauu, CNA Barceloneta mora slaviti kod ZF Egera da ostane broj dva... 

Već se zna jedan par četvrtfinala: PRO Recco će igrati protiv WASPO Hannovera, koji, iako je tek sedmi u skupini (u najboljem slučaju može biti šesti ako dobije HAVK Mladost kod kuće u 14. kolu), ima osiguran nastup na završnom turniru iz razloga jer je domaćin Final 8. Zbog toga Szolnoki, koji je uoči zadnjeg kola u skupini 'zacimentiran' na četvrtom mjestu, neće vidjeti završni turnir za razliku od Ferencvarosa, četvrtoplasiranog sastava druge skupine.  
Skupina 'B' - tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći - četvrti je WASPO Hannover
Prva tri će na Final 8 te WASPO Hannover, domaćin FInal 8, koji se igra od 6. do 8. lipnja. Jug CO može biti prvi ili drugi, nikako treći...

Zadnje kolo, utorak, 14. travnja, Split: 
Jadran Split – Szolnoki Dozsa, srijeda, 15. svibnja, Hannover: WASPO Hannover – HAVK Mladost, Pirej: Olympiacos – BPM Sport Management, Dubrovnik: Jug CO – Spandau 04.

Poredak: 1. Jug CO 29 bodova, 2. BPM Sport Management 27 bodova, 3. Olympiacos 27 bodova, 4. Szolnoki 22 bod, 5. Jadran Split 15 bodova, 6. HAVK Mladost 11 bodova, 7. WASPO Hannover 9 bodova, 8. Spandau 04 7 bodova.
Svi i sve za Ratimira Carevića
Ukupan prihod od ulaznica, Jug CO i Spandau 04 igraju u Gružu u srijedu, 15. svibnja, s početkom u 20.30 sati, bit će doniran za liječenje našeg sugrađanina Ratimira Carevića, slijepog pjesnika i velikog navijača Juga - odlučila je uprava Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje. 

24. travanj 2024 13:20