StoryEditorOCM
VaterpoloDOMAĆE PRVENSTVO

KPK na Kantridi, Jug u Gružu, prvak stigao do šeste prvenstvene pobjede u sedam utakmica, a Kobešćak je odmarao...

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2022. - 16:28

Jugaši su sa 17:8 dobili Medvešćaka u utakmici 7. kola domaćeg prvenstva. Vjeko Kobešćak je izostavio Ivušu Burđeleza, Lorena Fatovića, Mara Jokovića i Tonija Mozaru. U sastavu su bili Josip Tolja, Bruno Đuho, Vlaho Pavlić i Harun Kazagić. Tolja, Pavlić Kazagić su postigli po pogodak.

Prvi strijelac Juga bio je Ivan Vukojević sa četiri pogotka, Hrvoje Zvono je postigao tri, po dva Filip Kržić i Konstantinos Kakaris, a po jedan još Franko Lazić, Goran Grgurević i Marko Žuvela. Ivan Jurišić je imao 7 obrana, u zapisniku je bio još Toni Popadić, te Matias Biljaka.

U kapici Medveščaka bili su dojučerašnji Jugaši, Antonio Gavranić, Nikola Ljepava i Nikola Šimunović. Gavranić i Šimunović su postigli po pogodak.

KPK je poražen u Rijeci od Primorja EB s 15:7. Christopher Gabriel Vang, Petar Tedeschi i Luka Bjelopera su postigli po dva pogotka, a jedan William Bryant Joudrie. Još su igrali Brody Thomas Mcknight, Špiro Brčić, Jakov Cvjetković, Vid Borovina, Vinko Botica, Marko Filippi, Beris Peručić, Domagoj Čale i Franko Fabris pod vodstvom Marjana Kosovića.

Jadran i Jug Adriatic osiguranje dijele vrh s po 19 bodova (šest pobjeda i međusobni remi u Gružu, 10:10), HAVK Mladost i Primorje EB imaju po 15 bodova s tim što zagrebački sastav je odigrao utakmicu manje. Solaris ima 12, Mornar (utakmica manje) i Medveščak po 6, KPK 4, OVK POŠK (utakmica manje) 1, te Zadar 1952. (utakmica manje) bez boda. 

Jadran je u Šibeniku dobio Solaris 17:10, još igraju Mornar BS - HAVK Mladost, te Zadar 1952. - OVK POŠK.

U 8. kolu, 17. prosinca, KPK dočekuje Mornar BS, a u Gruž u goste Jugu stiže Zadar 1952.  

23. travanj 2024 17:06