StoryEditor
VaterpoloKVALIFIKACIJE ZA O.I. |

KORONA U REDOVIMA TURSKE, IZBAČENA IZ ROTTERDAMA Crna Gora i Rusija su doputovale skupa s Turcima, koji su bili u hotelu s našima

Piše Tonči Vlašić
14. veljače 2021. - 13:57
Olimpijske kvalifikacije igraju se u Rotterdamu od 14. do 21. veljače 2021. godine foto: Deepbluemedia.eu

Počelo je loše u Rotterdamu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokio: Turska mora napustiti Nizozemsku i turnir. Nekoliko članova njene reprezentacije je zaraženo koronom, te je za nju nastup završen i prije nego je odigrana prva utakmica kvalifikacija. 

Mnogi su uoči kvalifikacija u Rotterdamu, kad je FINA odlučila: tko bude imao više zaraženih, ide doma - podigli glas. Između ostalih i naš izbornik Ivica Tucak, koji je isticao kako su svi u Hrvatskom vaterpolskom savezu svjesni prioriteta i kako će čekati svoj red za cijepljenje, ali ako postoji mogućnost, kako bi voljeli to obaviti što prije.

- Korona je utjecala na mnoge neočekivane ishode u svijetu sporta i mi moramo biti i te kako oprezni. Po svojoj kvaliteti i snazi morali bismo se plasirati u Tokio, tamo pripadamo i vjerujem da ćemo igrati i značajnu ulogu, ali moramo učiniti sve da u ovoj nenormalnoj situaciji rizik smanjimo na minimum. Što ako se dogodi slučaj zaraze za vrijeme turnira u našoj reprezentaciji, te zbog toga ostanemo bez mogućnosti nastupa na najvećem natjecanju – rekao je prošli mjesec Tucak.

Nakon što je Turska otpala, sad se pogledava prema drugim reprezentacijama. Stoji činjenica kako su Crna Gora i Rusija skupa s reprezentacijom Turske doputovale zrakoplovom na olimpijske kvalifikacije u Rotterdam. Zatim, zna se kako je Hrvatska reprezentacija u Rotterdamu smještena u isti hotel s Turskom.

Turska je bila u skupini 'A' s Grčkom, Crnom Gorom, Brazilom, Kanadom i Gruzijom (Turska je trebala u 17.30 sati igrati protiv Crne Gore), a u skupini 'B' s našom reprezentacijom su Njemačka, Rusija, Rumunjska, Nizozemska i  Francuska. Naši u 1. kolu, večeras od 19 sati (HTV2), trebajku igrati protiv Rumunjske. 

Najbolje četiri momčadi iz svake skupine plasirat će se u završnicu (kup sustav). Tri prvoplasirane reprezentacije osigurat će nastup na olimpijskom turniru u Tokiju, a što su ranije osigurale reprezentacije Srbije, Italije, Španjolske, Mađarske, SAD-a, Australije, JAR-a i Kazahstana te naravno, domaćina Igara, Japana.

13. travanj 2021 18:30