StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Korona prizemljila Jugaše, ništa od gostovanja kod europskog prvaka na sjeveru Italije, a po pravilima LEN-e odgode neće biti

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2022. - 14:56

Jugaši su trebali putovati iz Beograda na sjever Italije nakon uspješne bitke za bodove u Regionalnoj ligi zahvaljujući kojoj su preuzeli vrh tablice, 'potući' se u Milanu za bodove u europskoj Ligi prvaka, i to u utorak navečer, 25. siječnja, kod PRO Recca u 8. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka, ali zbog korone ništa od toga. Vratili su se u Gruž, Četiri su pozitivna igrača, šest ih jioš mora u samoizolaciju, ukupno deset je izbačeno iz igre, te nema Vjeko Kobešćak dovoljan broj igrača za početi europsku utakmicu kod europskog prvaka. LEN-a je upoznata sa situacijom u Gružu, međutim, ona ima svoja pravila.

LEN-a je odmah bila upoznata sa situacijom u Gružu, međutim, ona ima svoja pravila. Za nju nema odgode utakmice zbog korone. Prošlo kolo je to potvrdilo, čak dvije utakmice skupine 'B' su registrirane 10:0. CN Marseille je čekao Crvenu zvezdu, koja nije došla (prvo korona, a zbog toga poslije i problem s putovanjem), dok je OSC trebao biti domaćin kod kuće Spandau 04, međutim, nije imao dovoljan broj igrača za početi utakmicu, a njemački sastav je, zanimljivo, došao u glavni grad Mađarske sa samo devetoricom (i on je imao problem s koronom) i na kraju je, ni kriv, ni dužan, dobio bodove bez igre.

Sad će se to isto dogoditi i u slučaju Juga. PRO Recco će upisati pobjedu bez igre 10:0. S obzirom na situaciju u redovima dubrovačkog sastava ništa ni od derbija domaćeg prvenstva u kojem je splitski Jadran trebao u subotu, 29. siječnja, dočekati Mara Jokovića, Lorena Fatovića i ekipu. Međutim, u domaćem prvenstvu se odgađaju utakmice. Ne odlučuje se za zelenim stolom.

Iduću europsku utakmicu Jugaši bi trebali igrati 8. veljače u Budimpešti protiv OSC-a. Hoće li se igrati, tko zna što će biti do tad? Uglavnom, nikad u povijesti nije na ovaj način prekinut pobjednički niz Juga, koji je dobio do danas sve utakmice u (n)ovoj godini. Između ostalog u Gružu i PRO Recca, koji je, istina, tad imao problema s koronom, ali upola manje nego sad Jug. U Dubrovniku je bio (samo) bez petorice, te je u zapisniku imao dvanaest igrača za utakmicu.

20. travanj 2024 06:16