StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/FINAL FOUR TRIGLAV REGIONALNE LIGE

KORAK DO SEDMICE Jug CO se poigrao s Partizanom te čeka: Jadran Carine ili HAVK Mladost?

31. ožujka 2017. - 23:43

Očekivano, Jug CO je prvi finalist završnog turnira Triglav regionalne lige, koji se igra u Gružu. Pobjednik ligaškog dijela i branitelj naslova nadigrao je beogradski Partizan sa 18:4. Nakon druge četvrtine imao je velikih pet pogodaka prednosti (9:4), a u nastavku je prednost samo rasla jer prvak Srbije nije uspio postići ni jedan pogodak!

Pobjednik ogleda u kojem se sastaju hercegnovski Jadran Carine i zagrebačka Mladost bit će u subotu, 1. travnja, suparnik Jugašima u finalu, koje počinje u 19.30 sati. 

Sve se na početku prvog polufinala 'vrtjelo' oko Felipe Perronea. Prvi je pogodio na završnom turniru, zatim je ispao u obrani te je Radomir Drašović izjednačio u 4. minuti. Nakon toga je opet pogodio zbog čega je delegacija Partizana i srpskog saveza na VIP tribini željela 'poljubiti' suca Andreju Stanojevića. Dejan Savić, Milorad Krivokapić te  Aleksandar Šoštar su smatrali kako lopta nije prošla zamišljenu gol crtu. Međutim, srpski sudac je pokazao na centar. Potom je Perrone sjajno asistirao Josipu Vrliću za 4:1, a nakon toga je realizirao peterac za 5:1, poslao Lazara Dobožanova u jednu, a loptu u drugu stranu. Već smo sto puta napisali: Perrone je najbolji stranac u povijesti Juga. Tko ne vjeruje, neka dođe i gleda.

Uz bok Perroneu bio je opet Xavi Garcia. Centri su bili vrlo dobri. Pljesak za Luku Lončara i Josipa Vrlića.... Naravno, za sve petica za igru u obrani u drugom poluvremenu, a kad je obrana bila tako dobra, sjevale su kontre. Kratko i jasno, bilo je vidljivo iz aviona tko je tko u ovom trenutku. 

Jugaši su na korak do sedmog trofeja u nizu, a ukupno 58. u povijesti.

POLUFINALE Jug CO – Partizan 18:4
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 600. Suci: Andreja Stanojević (Srbija) i Miroslav Vlašić (Hrvatska). Opunomoćenik: Aleksandar Adžić (Crna Gora).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (11 obrana), Macan (1), Fatović (2), Lončar (2), Joković (2), Garcia (3), Marković (2), Ivanković, Pavličević, Perrone (3), Benić (1), Obradović, Popadić, Vrlić (2). Trener: Vjekoslav Kobešćak.
PARTIZAN: Dobožanov (7 obrana), Lukić, F. Janković, Repanović (2), Lazić, Manojović, Drašović (2), Andrejević, Jakšić, Tanasković, Stojanović, M. Janković, Belopavlović, Radojević. Trener: Stefan Ćirić.
Igrač više: Jug CO 8/7, Partizan 6/0
Peterci: Jug CO 3/3, Partizan 1/0
Četvrtine: 3:1, 6:3, 3:0, 6:0. 

25. travanj 2024 07:13