StoryEditorOCM
VaterpoloTROFEJNI KONAVLJANIN

Koliko godina – toliko klupskih trofeja, Paulo Obradović ‘Medo’ opet zaustavio Galatasaray te osvojio Tursku!

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2023. - 15:45
Ovako je bilo nakon Londona 2012., po povratku u Dubrovnik - Paulo Obradović slavi naslov olimpijskog pobjednika!Tonci Plazibat/Cropix

Stigla je lijepa vijest iz Turske. Konavljanin Paulo Obradović je opet prvak s Enkom iz Istanbula. U ljeto 2021. godine, nakon povratka s Olimpijskih igara u Tokiju, napustio je Gruž, oprostio se od kapice Juga, te krenuo put istoka. Galatasaray nije našao načina da ga zaustavi ni ove sezone. U finalu na tri pobjede ovaj put 3:1 za Enke.

Paulo prvak Turske u prvoj sezoni, prvak sad u drugoj. Enke je četvrti klub s kojim je osvajao naslov državnog prvaka. Uspio je to prethodno s Jugom, Primorjem EB i Olympiacosom. Ne zaboravlja se kako je bio i pobjednik Predsjedničkog kupa na Malti sa San Giljanom, a kad je taj trofej u pitanju, ne zaboravlja se kako je to uspio niti 24 sata nakon što je s Olympiacosom srušio PRO Recco u Genovi u finalu završnog turnira europske Lige prvaka 2019. godine. I onda trk na Maltu, preko Rima. Stigao je u 13 sati na Maltu, u 18 je igrao utakmicu...

image

Paulo Obradović

Vladimir Dugandzic/Cropix

Prošle godine je Paulo, kad se sve zbrojilo, imao ukupno 36 klupskih trofeja. Poklopilo se s godinama, te smo napisali: koliko godina – toliko trofeja. Sad je isto. Medo, kako ga od milja zovu, osvajao je i medalje s hrvatskom reprezentacijom. Ne zaboravlja se, ta je na prvom mjestu, zlatna s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Prije toga je bio europski prvak u Zagrebu 2010., a vlasnik je i četiri medalje sa svjetskih prvenstava (srebro i tri bronce). Od klupskih trofeja sjaji ne samo naslov prvaka Europe s Olympiacosom, već i s Jugom.

I tako, Paulo ove godine opet prvak Turske, ovaj put skupa s njim i Pavo Marković, koji je pomogao samo u doigravanju (jučer u 9:7 pobjedi Paulo četiri, a Pavo dva), Elvis Fatović prvak Španjolske, Sandro Sukno prvak Italije, Marko Bijač i Andro Bušlje prvaci Grčke, Nikša Dobud prvak Hrvatske... Ne može bez jugove djece!

18. travanj 2024 09:52