StoryEditorOCM
VaterpoloTUGA JUGA NA SAVI

Kapetan Loren Fatović: ‘Ispričavam se suigračima zbog svoje loše igre. Trebao sam povesti momčad, voditi ove mlade igrače u finalu, a nisam...‘

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2021. - 20:44

Loš, baš loš Jug Adriatic osiguranje u finalu Kupa Hrvatske, u utakmici koja je trebala spasiti godinu, učiniti i 2021. trofejnom, u kojoj je trebalo dokazati kako su u Gružu ovog ljeta složili sedmorku za 'ubit vola', koja, ako mlađi daju ruke, pomognu igrači s klupe, može odvesti Juga daleko, daleko, ne do oba domaća trofeja, već daleko i u Regionalnoj ligi, pa čak i europskoj Ligi prvaka. Finale Kupa Hrvatske je bio za Jugaše prvi veliki ispit. Nisu ga položili, tresnuli su o pod, iako su u finalu baš dobra bila dvojica s klupe (Marko Žuvela i Filip Kržić), ali palac gore od udarnih sedam zaslužio je samo Stylianos Argyropoulos.

Jug je bio na papiru favorit protiv Jadrana u finalu. Na kraju je izgledao kako Zvončac ima 'Dream team', kako je s druge strane reprezentacija svijeta. Momčad Mile Smodlake se baš dobro pripremila. Otvorila utakmicu vodstvom 4:0. Nikakav odgovor nije dočekala od Jugaša što je rezultiralo vodstvom 8:2, 12:6... (Jugaši su dobili zadnju četvrtinu s 5:2, te ublažili poraz, na kraju 14:11 za Jadran). 

Loren Fatović je bio zagledan u pod, jugov kapetan je vrtio film izgubljenog finala, dok je splitski Jadran slavio na Savi osvajanje prvog domaćeg trofeja od samostalnosti Lijepe naše (ovo je 30. sezona), ujedno je to prvi kup u njegovoj povijesti koja se piše od 1920. godine, dakle, 101 godinu (15. trofej ukupno, dok je Jug ostao na 65. 'kanti').

- Od početka utakmice se vidjelo kako nismo unutra, pogotovo ja. Bilo bi mi lakše kad bih znao koji je razlog moje ovako loše igre. I kad se tako što dogodi, a suparnik to iskoristi... Bilo je teško nakon 0:4 stizati. Ispričavam se suigračima zbog svoje loše igre. Trebao sam povesti momčad, voditi naše mlade igrače u finalu, a nisam... – istaknuo je Fatović.

- Nismo se pojavili u prvoj četvrtini – dodao je.

- Tri finala domaćeg kupa za redom gubimo, izgubili smo sva četiri finala ove godine... Znali smo što može Jadran, znali smo kako treba zatvoriti njegovu kontru, a na kraju su nam curile kontre sa svih strana. U prvoj četvrtini smo išli na silu nešto napraviti nakon što su oni poveli, ali nije išlo... Bilo bi mi lakše, kažem, da znam razlog zbog čega sam odigrao ovako loše. Ispričavam se još jednom suigračima zbog toga.

Jugaše u srijedu čeka europska obveza, posljednja utakmica u 2021. godini. Stiže mađarski OSC u Gruž. Na rasporedu je 6. kolo.

- Nadam se kako ćemo se uspjeti oporaviti jer nas čeka važna utakmica. Možda utakmica s OSC-om bude presudna za plasman na Final 8. Jadranu čestitam jer je bio bolji u finalu. Mogu samo poželjeti kako ćemo im uzvratiti u finalu prvenstva – poželio je Fatović.

20. travanj 2024 14:11