StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Kapekaši napravili novi Skokandić na pobjedničko postolje, medalja je osigurana!

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2022. - 20:40

ZPK je polufinale otvorio vodstvom 2:0, dobio prvu četvrtinu s 2:1, a onda je krenuo KPK, točnije, nadovezao se na svoj prvi pogodak s još pet, te je sredinom treće četvrtine vodio sa 6:2. Nakon što je ZPK uspio prekinuti njegov niz, postići treći pogodak, opet je stigao odgovor domaćina, za jedan primljeni pogodak, tri, te je dosta prije kraja utakmice bilo jasno kako će se opet bazenom ‘Gojko Arneri‘ oriti himna Kapekaša: ‘Plivaj, praši, naprid naši!‘.

KPK je u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade. Medalju je osigurao, kojeg će ona sjaja biti, zlatnog iili srebrnog? Odgovor će se dobiti u nedjelju, 25. rujna. Protivnik će biti uspješniji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Cavtat i Mladost. Cavtat je bio pobjednik skupine ‘B‘, a Mladost druga u skupini ‘A‘ iza KPK. 

Josip Skokandić je opet bio sjajan. Čak sedam njegovih pogodaka! Sedam! Drugi put u pet utakmica sedam pogodaka, u dvije od tri preostale po šest, a u jednoj dva, i to jutros kad ga je Lovor Lozica čuvao za polufinale. Marin Oreb i Jakov Granić su mu dali ruke u napadu protiv ZPK, obojica po dva pogotka, a u obrani su svi skakali, te čestitke primaju i Antonio Gaćina, Lukas Remić, Lovre Ristesku, Mate Šain, Jakov Farac, Nedo Poša, Luka Lovrinčević, Mate Luka Cebalo, Igor Favro, David Renić i Florent Gaxherri.

Sedam godina je prošlo od prve medalje Kapekaša u mlađim uzrastima, tad su nade bile brončane. Prije pet godina je KPK slavio prvi naslov prvaka države nakon 43 godine. Osvojili se od te prve medalje 2015. godine još bulikan njih, nekoliko puta su mali Kapekaši bili na najvećoj stepenici pobjedničkog postolja...

Zimski bazen je Korčula dobila 2012. godine. Potom su svi u klubu zavrnuli rukave. Sve ove medalje su rezultat toga.

25. travanj 2024 06:37