StoryEditorOCM
VaterpoloMI SMO PRVACI |

KAPA DO PODA, GRUŽ UZEO 38. TROFEJ U 20 GODINA 21. STOLJEĆA Fantastični Jug AO u trećem činu finala za novi trijumf u domaćem prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2020. - 08:54
Točno 95 godina poslije prvog nastupa na državnom prvenstvu, te prve 'zvjezdice', točno 35 godina od posljednjeg trijumfa u prvenstvu bivše države (dvadeset i drugog ukupno), a točno 20 godina nakon prvog trijumfa u prvenstvu Hrvatske, Gruž slavi peti uzastopni, a 16. naslov prvaka Hrvatske, čak 38. 'zvjezdicu' državnog prvaka, a 65. trofej u klupskoj povijesti!!!

Nije sezona 2019./20. sezona za pamćenje najtrofejnijeg hrvatskog kluba, ne samo vaterpolskog. Dva teška udarca pretrpio je baš od zagrebačke Mladosti, u finalu Kupa Hrvatske i u finalu Regionalne lige, prvi na neutralnom terenu, u Splitu, a drugi u svom Gružu, ali najvrijedniji domaći trofej uzeo je sa čistih 3:0 u finalnoj seriji protiv najvećeg rivala, i to na čudesan način. Prve dvije pobjede izborio je boljim izvođenjem peteraca, a u trećoj je 'ubio' najvećeg rivala, naplatio sve dugove, frustracije koje je doživio od Mladosti ove sezone, pogotovo u trećoj četvrtini oba finala u kojima je primio oba puta po sedam pogodaka. Vodio je Jug u trećoj četvrtini sa čak 14:0, trinaest sekundi prije kraja treće četvrtine primio je tek prvi pogodak u finalu, te je na taj način učinio da mu i ova sezona (i godina) bude trofejna, ali i nezaboravna s obzirom na rezultat u finalu!

Kad je riječ o trofejnim godinama Juga, to je priča za sebe. U ovom stoljeću samo jedna godina nije bila takva – 2014. godina, a 2016. je povijesna, ne samo Juga već hrvatskog sporta. Nikad u povijesti niti jedan naš klub, ne samo vaterpolski, i ne samo u muškoj konkurenciji, već u obje, nije bio istovremeno vlasnik čak pet trofeja, a Gruž je u 365 dana te 2016. uzeo Regionalnu ligu, prvenstvo Hrvatske, naslov prvaka Europe, europski Superkup te na kraju (obranio) Kup Hrvatske!

Zvuči nevjerojatno – 27 trofeja je Jug imao u svojim vitrinama na kraju prošlog stoljeća, a nakon 20 godina novog – 65. U zadnjih 20 godina osvojio je 38 od čega šest europskih, a tri su naslovi prvaka Europe!

Kapa do poda!

image
Dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković uručio je pokal Jugašima, novim / starim prvacima Hrvatske foto: Tonči Plazibat / CROPIX

image
Pljesak Jugašima s tribina foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Mali i veliki Obradović - Paulo sa sinom foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Opet Jug, kapetan Xavi Garcija je podigao pokal prvaka foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Slave Jugaši u bazenu foto: Tonći Plazibat/CROPIX

image
Više od 1200 gledatelja je bilo na trećoj utakimici finala prvenstva Hrvatske foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Ostaje 'kanta' u Gružu foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Jug, Jug, Jug !!! foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Radost i na tribinama, zagrljaji, je li moguće, Jug AO vodi 14:0! foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Ovacije nakon 14:0 vodstva Jug Adriatic osiguranja u trećoj utakmici finalne serije protiv zagrebačke Mladosti foto: Tonći Plazibat / CROPIX

image
Slavlje Jugaša foto: Tonći Plazibat / CROPIX
25. travanj 2024 15:55