StoryEditorOCM
VaterpoloPOLUFINALNI TURNIRI |

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Zadnju dobili bez primljenog pogotka, Jugaši osvojili Šibenik i ‘preskočili‘ četvrtfinale završnog turnira

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2021. - 13:37
Ivuša Burđelez i Đani Pecotić - dogovor na klupi Jug Adriatic osiguranja na završnom turniru Kupa Hrvatske 2020. na Korčuli foto: Tonči Vlašić

Jugaši su 14:0 pobjedom protiv Galeba MR zaključili nastup na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske, ostvarili svih pet pobjeda u skupini 'B', koja je igrala u Šibeniku, prethodno su dobili Solaris 23:7, Mornar BS 10:8, Medveščak 19:5 i zagrebačku Mladost 21:8, osvojili prvo mjesto, koje su matematički bili ugrabili uoči posljednjeg kola, te na taj način izborili polufinale završnog turnira, koji će se od 19. do 21. veljače igrati u Splitu. Momčad trenera Đanija Pecotića bit će slobodna prvog dana završnice kad će čekati kako će završiti ogled između riječkog Primorja EB, drugoplasiranog sastava skupine 'A' i Mladosti, koja je bila treća u skupini u Šibeniku. Uspješniji će mu biti suparnik u polufinalu, koje se igra 20. veljače.

Što je uspio Jug u Šibeniku, to je pošlo za rukom splitskom Jadranu u Zadru, te je i on slobodan 19. veljače, a 20. veljače će se za finale prvenstva Hrvatske boriti protiv pobjednika ogleda u kojem se sastaju Zadar 1952. i splitski Mornar. Zadrani su bili treći na turniru u Zadru, a Mornarevci drugi na turniru u Šibeniku.

Prošle godine duplu krunu osvojio je splitski Mornar, dok su Jugaši u oba natjecanja, prvenstvu i Kupu, bili drugi, a zagrebačka Mladost treća.

Jug Adriatic osiguranje je Galeb MR svladao u sastavu: Ivan Jurišić, Ivuša Burđelez (1), Nikola Ljepava, Toni Mozara (2), Zvonimir Perić, Patrik Kolak (3), Marin Tomasović, Luka Bjelopera (2), Dominik Duvančić (1), Hrvoje Zvono, Josip Tolja (2), Ivan Vukojević, Petar Grbić i Dorian Raguž (3).Pamtit će se kako Jug na čelu s Jurišićem i Grbićem, branila su obojica, nije primio niti jedan pogodak.

image
Dorian Raguž, junior Jug Adriatic osiguranje foto: Tonči Vlašić

Među 12 sudionika polufinalnih turnira bio je još jedan klub iz naše županije – KPK, koji je zauzeo s dvije pobjede i tri poraza četvrto mjesto u Zadru. Za njega je utakmica odluke bila utakmica s domaćinom u 1. kolu, koja je pripala Zadru 1952. s 13:12. U 5. kolu, utakmici koja nije imala utjecaj na konačni poredak, Kapakaši trenera Zorana Mustura su izgubili od splitskog Jadrana s 21:16. KPK je igrao u sastavu: Andrija Botica, Marijan Duhović (5), Frano Filippi (1), Vito Sardelić, Danijel Caktaš, Igor Krstulović, Marin Šegedin, Vid Borovina, Petar Tedeschi (6), Beris Peručić (4), Domagoj Čale, Franko Fabris, Jakov BakarićMarin Čumbelić.

Kapekaši su u Zadru dobili ZPK s 21:10 i OVK POŠK s 15:11, a osim od Zadra 1952. i splitskog Jadrana izgubili još od riječkog Primorja EB s 12:4.

19. travanj 2024 06:44