StoryEditor
VaterpoloDIJELI SE PRVI TROFEJ |

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Pecotić i Kobešćak odredili sastav, Jugaši, kao i Jadranaši, čekaju što će se dogoditi večeras u Poljudu

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2021. - 11:42
Đani Pecotić, trener juniora Jug Adriatic osiguranja, te uz njega Vjeko Kobešćak. Prošle godine su bili drugi u prvenstvu, te kupu. Ove godine? foto: Tonči Vlašić

Ivan Jurišić, Petar Grbić, Marin Tomasović, Roberto Radić, Toni Mozara, Patrik Kolak, Hrvoje Zvono, Ivan Vukojević, Dorian Raguž, Nikola Ljepava, Ivan Begić, Dominik Dumančić, Luka Bjelopera, Zvonimir Perić i Ivuša Burđelez pod vodstvom Đanija Pecotića i Vjeka Kobešćaka kreću na završni turnir juniorskog prvenstva Hrvatske, koji večeras počinje u Splitu i traje do nedjelje, 21. veljače.

Jugovi juniori su osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacijskom turniru u Šibeniku slobodni u tzv. četvrtfinalu, te čekaju kako će večeras završiti ogled između riječkog Primorja EB i zagrebačke Mladosti. Pobjednik tog ogleda bit će im protivnik u subotnjem polufinalu. Prvog dana slobodan je i splitski Jadran, koji je bio pobjednik drugog kvalifikacijskog turnira, koji se igrao u Zadru, a on će se u subotnjem polufinalu ogledati protiv pobjednika tzv. četvrtfinala između splitskog Mornara BS i Zadra 1952.

U Šibeniku je Mornar BS bio drugi, a Mladost treća, dok je u Zadru drugo mjesto zauzelo riječko Primorje EB, a treće Zadar 1952. (Korčulanski plivački klub je bio četvrti, u utakmici odluke, tko će biti treći izgubio je od Zadra 1952. s pogotkom razlike).

Prošle godine, zanimljivo, i u prvenstvu, i u kupu, ista slika na pobjedničkom postolju. Gruž je bio domaćin završnog turnira prvenstva Hrvatske, a Korčula domaćin Kupa Hrvatske. Na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja splitski Mornar BS, Jugaši su bili doprvaci Hrvatske i srebrni u Kupu Hrvatske, a na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja zagrebačka Mladost.

10. travanj 2021 21:17