StoryEditorOCM
VaterpoloMEDALJA JE OSIGURANA |

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši u finalu, 18 obrana Jurišića, za zlato igraju sa sastavom koji je također ostvario sve pobjede

Piše Tonči Vlašić
20. veljače 2021. - 21:47
Marin Tomasović (Jug AO) na završnom turniru juniorskog Kupa Hrvatske u Korčuli u ljeto 2020. foto: Tonči Vlašić

Jugaši su u finalu juniorskog prvenstva Hrvatske. Za naslov prvaka borit će se u nedjelju, 21. veljače, u splitskom Poljudu sa splitskim Jadranom. Oba subotnja polufinala su završila s pogotkom razlike. Jadranaši su s 10:9 bili bolji od gradskog rivala, Mornara, a u drugom polufinalu Jugaši su s 8:7 svladali riječko Primorje EB.

Finalisti su bili pobjednici kvalifikacijskih turnira (Jadran bio najbolji u Zadru, a Jug AO u Šibeniku, oba sastava su dobila svih pet utakmica), te su bili slobodni prvog dana završnog turnira. U petak je u tzv. četvrtfinalu Primorje EB s 11:6 dobilo zagrebačku Mladost, dok je Mornar BS sa 14:5 nadigrao Zadar 1952.

Marin Tomasović je s tri pogotka bio prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja u polufinalu, dva pogotka je postigao Hrvoje Zvono, a po jedan Nikola Ljepava, Roberto Radić i Ivan Vukojević. Ivan Jurišić, Jugov vratar imao je čak 18 obrana! Boje Juga brane još Petar Grbić, Toni Mozara, Patrik Kolak, Dorian Raguž, Ivan Begić, Dominik Dumančić, Luka Bjelopera, Zvonimir Perić i Ivuša Burđelez.

image
Đani Pecotić, trener juniora Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić
Tonči Vlašić

Primorje EB je bolje otvorilo polufinale. Vodilo s 1:0, 3:1 te 4:2. Nakon toga 5:0 momčadi trenera Đanija Pecotića i Vjeka Kobešćaka, koja je vodila i s 8:5. Primorje EB je sedmi pogodak postiglo 37 sekundi prije kraja četvrte četvrtine. Jugaši su znali sačuvati prednost. Izborili su 15 sekundi prije kraja igrača više, čuvali loptu do isteka vremena.

Prošle godine Jugaši su i u prvenstvu Hrvatske, i u Kupu Hrvatske bili drugi. Zlato je 2020. oba puta uzeo splitski Mornar BS, dok je treća u oba natjecanja bila zagrebačka Mladost. Hoće li zlato i dalje ostati u Splitu ili će ga Jugaši donijeti u Gruž? Finale u splitskom Poljudu u nedjelju, 21. veljače, počinje točno u podne.

25. travanj 2024 01:54