StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PH Trica Jugaša u Šibeniku, a četvrtica Ivana Vukojevića

14. siječnja 2020. - 23:35
U zadnjem kolu polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske u vaterpolu, utakmici koja nije imala rezultatski značaj jer su Jugaši već nakon prva dva kola osigurali plasman na završni turnir, a KPK ostao bez izgleda za prolaz dalje, dubrovačka momčad je slavila s 9:3 te turnir u Šibeniku zaključila sa stopostotnim učinkom. Korčulani su pak nastup zaključili sa sasvim suprotnim učinkom od Jugaša. Jug AO je u 1. kolu s 19:12 dobio riječko Primorje EB, a potom Mornar BS sa 14:10, dok su Korčulani u 1. kolu izgubili od Mornara BS s 18:6, a u 2. kolu od Primorja EB sa 16:3.

Ivan Vukojević je bio prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja protiv KPK. Postigao je četiri pogotka, Luka Stahor dva, a Dorian Raguž, Nikola Šimunović i Roberto Radić po jedan, dok su za KPK po jedan pogodak postigli Marijan Duhović, Petar Tedeschi i Franko Fabris.

Za Jug AO su pod vodstvom Đanija Pecotića u Šibeniku još igrali Ivan Jurišić, Nikola Ljepava, Leo Cukrov, Zvonimir Perić, Maro Banić, Marin Tomasović, Ivan Špetić, Hrvoje Zvono, Marko Žuvela i Petar Grbić, dok su još za KPK, koji vodi Zoran Mustur, igrali Davor Skokandić, Vinko Radovanović, Vito Sardelić, Vid Borovina, Marin Šegedin, Frano Filippi, Danijel Caktaš, Domagoj Čale i Andrija Botica.

U drugoj skupini, koja se igrala u Zadru, prolaz na završni turnir, među četiri najbolje momčadi u državi, izborili su zagrebačka Mladosti i splitski Jadran, i to prije posljednjeg kola (otpali su Zadar 1952. i OVK POŠK). Četvrti sudionik turnira za prvaka je Mornar BS, koji je u odluci tko će biti drugi u Šibeniku dobio 11:5 Primorje EB.

FOTO Ivan Vukojević (Jug AO)
24. travanj 2024 07:04