StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PH Kolo prije kraja sve je jasno: Jugaši će igrati za prvaka, ne i KPK

14. siječnja 2020. - 20:31
Jugaši su kolo prije kraja polufinalnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Šibeniku, osigurali nastup na završnom turniru, među četiri najbolja u državi, dok je nakon 2. kola jasno kako to neće uspjeti KPK. Dubrovčani su s 19:12 dobili na startu riječko Primorje EB, a potom Mornar BS sa 14:10, dok su Korčulani u 1. kolu izgubili od Mornara BS s 18:6, a u 2. kolu od Primorja EB sa 16:3.

U zadnjem, 3. kolu, suparnici su Jug Adriatic osiguranje i KPK, dok će Mornar BS i Primorje EB između sebe odlučiti tko će biti drugi, tko će se također plasirani na završni turnir.

Luka Stahor sa sedam pogodaka bio je prvi strijelac Jug AO protiv Primorja EB u utakmici u kojoj je Marin Tomasović postigao pet pogodaka, Ivan Vukojević tri, Hrvoje Zvono dva, te po jedan Leo Cukrov i Marko Žuvela. Protiv Mornara BS Tomasović, Žuvela i Vukojević su postigli po tri pogotka, Zvono i Stahor po dva, te Nikola Ljepava jedan. Pod vodstvom Đanija Pecotića za Jug AO još igraju Ivan Jurišić, Dorian Raguž, Zvonimir Perić, Nikola Šimunović, Ivan Špetić, Roberto Radić i Petar Grbić.

Pod vodstvom trenera Zorana Mustura KPK je igra u sastavu: Davor Skokandić, Marjan Duhović, Vinko Radovanović, Vito Sardelić, Vid Borovina, Marin Šegedin, Frano Filippi, Petar Tedeschi, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Franko Fabris i Andrija Botica. Protiv Mornara BS dva pogotka za KPK postigao je Tedeschi, a po jedan Skokandić, Duhović, Radovanović i Filipi, dok su mrežu Primorja EB pogađali Duhović, Šegedin i Tedeschi.

Jug AO i KPK igraju ovog utorka od 20.20 sati, a Primorje EB i Mornar BS od 21.40 sati. U drugoj polufinalnoj skupini, koja se igra u Zadru, nakon 2. kola već se zna kako će na završnom turniru igrati zagrebačka Mladost i splitski Jadran, a kako su nastup zaključili Zadar 1952. i OVK POŠK.

FOTO Luka Stahor, Jug Adriatic osiguranje
24. travanj 2024 03:40