StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U GRUŽU |

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Vlaho Pavlić pogodak više nego OVK POŠK, svi Jugaši koji su krenuli u napad, upisali su se u strijelce

Piše Tonči Vlašić
13. srpnja 2021. - 21:14
Jugaši bez greške prvog dana završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Gružu. Dobili su prvo KPK; a zatim OVK POŠK

Branio je Ivan Jurišić, imao je Jugov vratar 8 obrana, a preostalih dvanaest igrača dubrovačkog sastava, koji su igrali protiv OVK POŠK, upisali su se u strijelce. Vlaho Pavlić je sa 4 pogotka bio prvi strijelac momčadi trenera Đanija Pecotića, postigao je pogodak više od splitskog sastava, dok je preostalih 14 pogodaka potpisalo: Toni Mozara, Patrik Kolak i Roberto Radić po dva, a po jedan pogodak Ivuša Burđelez, Nikola Ljepava, Marin Tomasović, Ivan Begić, Hrvoje Zvono, Josip Tolja, Ivan Vukojević i Dominik Dumančić.

Jugaši su s 18:3 svladali OVK POŠK. Prethodno su dobili KPK s 15:9, te su bez greške odradili prvi dan u skupini 'B' završnog turnira Kupa Hrvatske za juniore, koji je počeo danas u Gružu i traje do petka, 16. srpnja. KPK je bio slobodan u 2. kolu.

U skupini 'B' su još riječko Primorje i šibenski Solaris, dok su u skupini 'A' Mladost, Medveščak, Jadran, Mornar i Zadar 1952.  

U skupini 'A' dvije pobjede u prva dva kola ostvario je splitski Mornar, koji brani naslov pobjednika. Dobio je Zadra 1952. i Medveščaka. Zagrebačka Mladost ima pobjedu i remi, dobila je Zadar 1952., a odigrala 9:9 sa splitskim Jadranom, aktualnim doprvakom. Jugaši su aktualni prvaci Hrvatske. U skupini 'B' Primorje EB je dobilo OVK POŠK, koji sad ima dva poraza.

U srijedu, 14. srpnja, igraju se utakmice 3. i 4. kola. 

24. travanj 2024 04:02